20 de modele pentru draperii de dormitor

Intr-o amenajare de dormitor, draperiile pot contura decoruri frumoase prin felul in care imbraca ferestrele. Alegand modelul potrivit de perdele si draperii putem schimba radical infatisarea unei amenajari.

Deschide Galeria

Draperiile sunt cu atat mai importante cu cat ele pot influenta senzatia de confort atat de necesara unei camere destinate relaxarii si somnului. Iata de ce alegerea lor nu trebuie tratata superficial.

Selectia este una foarte variata. O multitudine de culori si imprimeuri ne stau la dispozitie. Tocmai de aceea alegerea tinde sa devina dificila.

Draperiile trebuie sa fie alese tinand cont de toate elementele existente in decorul pe care ni-l dorim. Luam in calcul finisajele folosite, nuantele predominante si mobilierul existent.

In dormitor, poti miza pe asortarea draperiilor cu cuvertura de pe pat; eventual poti comanda draperiile si cuvertura in acelasi timp si astfel sa poti folosi concomitent setul. Imprimeul de pe draperie se poate regasi si pe cuvertura sau doar pe pernele decorative de pe pat. Exista si varianta de a asorta tapiteria tabliei de pat cu materialul draperiei. Creezi astfel coerenta la nivelul amenajarii si sporesti senzatia de confort prin texturile aduse.

Draperiile in tonuri neutre, calde sau chiar inspirate de natura imprima caldura dormitorului. Poti alege si imprimeuri florale, care alaturi de nuante inspirate de primavara vor contura un decor diafan, cu stil.

Nu alege draperii in acelasi bej cu care ai zugravit peretii! Vei avea o amenajare echilibrata si armonioasa daca draperiile vor contrasta cu nuantele peretilor. Mergi pe un material cu o nuanta sau doua mai inchise.

Tine cont si de textura materialului si mai ales de marimea dormitorului tau. In camerele mici nu se recomanda tesaturi grele precum catifeaua sau plusul. Renunta la draperii cu imprimeuri daca incaperea beneficiaza de suprafete vitrate mari.

In cazul peretilor decorati cu tapet, poti alege ca draperiile sa fie in aceeasi culoare cu cea predominanta a tapetului.

Am selectat in galeria de mai sus diferite modele de draperii incluse in amenajari de dormitoare. Speram sa-ti fie surse de inspiratie utile. Spor la decorat!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole