25 de idei de mansarde moderne pentru casa ta

Cele mai citite

Mansardele sunt spatii boeme, de poveste. Sunt acele incaperi in care ne imaginam ca au trait scriitorii nostri preferati si unde au scris cartile care ne insotesc fiecare seara tarzie petrecuta la lumina unei lampi domoale. Putem avea cu totii un astfel de spatiu de relaxare unde sa ne ascundem, daca investim putin timp in amenajarea lui. 

Deschide Galeria

In galerie poti admira 25 de idei de amenajare a unei mansarde moderne pentru a te putea inspira. Inainte de a te apuca de treaba, iata totusi cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand incepi sa amenajezi o mansarda:

Fiind un spatiu cu inaltime variabila, primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este culoarul de acces. Traseaza pe podea care sunt locurile suficient de inalte pentru a putea sta in picioare si lasa-le libere, neocupate de mobila pentru a te deplasa cu usurinta. 

Daca amenajezi un dormitor la mansarda atunci amplaseaza patul de asa natura incat sa iti fie foarte usor sa te asezi si sa te ridici din el. Cel putin una dintre margini trebuie sa fie aproape de zona de acces, cea in care poti sta in picoare fara a atinge tavanul cu capul. 

Amenajeaza spatii de depozitare in punctele cele mai joase ale pantelor acoperisului. Astfel te folosesti de un spatiu care de altfel nu poate fi utilizat corespunzator. Mai poti amplasa pe un astfel de perete o canapea foarte joasa si sa o folosesti drept loc pentru citit sau relaxat. Va trebui totusi sa ai grija cand te ridici.

Amplasati patul sub lucarne sau veluxuri pentru a avea lumina naturala dimineata. 

Foloseste o singura culoare pentru pereti si pentru tavan pentru a da impesia de spatiu mai mare si incearca sa mobilezi cu cat mai putine piese de mobilier pentru a nu sufoca incaperea. Daca simti nevoia de culoare, atunci poate ar fi o idee interesanta sa vopsesti pardoseala in culoarea ta preferata. 

 

 

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa