3 exemple de amenajari sub 30 de metri patrati

Toate aceste 3 modele de apartamente au un comun suprafetele mici pe care designerii au reusit excelent sa le puna in valoare printr-o amenajare functionala si creativa. Hai sa te inspiri si tu din aceste spatii mici.

Deschide Galeria

Prima amenajare

In primul model de amenajare, suprafata de 29 metri patrati a fost optimizata pentru un cuplu. De la primele discutii cu designerul, acestia au cochetat cu ideea de loft pentru amenajare si mai apoi, cand au inceput lucrarile si decopertarea peretilor, au descoperit structura de caramida si cateva stucaturi pe care le-au imbratisat de indata. Au ales sa le vopseasca cu alb pentru a le pune in valoare si in acelasi timp pentru a deschide vizual spatiul. Insertiile in spirit industrial aduc un plus de stil decorului.

Practic, camera este impartita in 3 functiuni, cu bucatarie, living si o zona de dormit amenajata pe un soi de podium, inaltarea oferind un plus de depozitare. Bucataria este compacta, cu electrocasnice incastrate si placi care imita piatra naturala.  Spatiul este primitor, confortabil si calduros, amenajat dupa gustul si nevoile cuplului. In ciuda dimensiunilor reduse, cei doi sunt incantati de noua lor locuinta.

A doua amenajare

Cea de-a doua amenajare ne propune aceeasi idee a unui studio gandit pentru un tanar. Predomina tonuri de gri si accente de negru, decorul fiind conturat in spirit masculin. Au fost eliminate partitiile inutile si finisajele invechite. Fiecare metru patrat a fost folosit eficient pentru a crea un ambient primitor, confortabil si mai ales functional. Zona bucatariei a fost amenajata cu mult alb pentru a largi vizual incaperea, amintindu-ne de amenajarile scandinave. Locul de luat masa face discret trecerea dinspre bucatarie spre camera.

La capitolul depozitare, designerul a amenajat un dressing pe toata latimea camerei, cu usi glisante. Spatiul este astfel ordonat si aerisit. Ca piese decorative remarcam oglinda din hol achizionata dintr-un targ de antichitati si biroul in stilul retro al anilor 1960.

A treia amenajare

Cel de-al treilea model propus este al unui spatiu de 29 metri patrati amenajat in spiritul Art Deco. Acest apartament nu avea la inceput decat o singura camera, un open space care trebuia sa acomodeze insa intreaga functionalitate a unei case – bucatarie, living, dormitor.

Solutiile gandite de designerul de interior s-au pliat excelent pe nevoile si mai ales pe stilul cosmopolit al anilor 1930 dorit de beneficiari. A fost eliminat peretele care delimita bucataria de camera si o zona de dormit amenajata confortabil intr-o nisa creata in acest scop. Tot aici, designerul a integrat ingenios spatii de depozitare. In urma reconfigurarii, in spatiul holului a putut fi amenajat un spatiu suplimentar ce include masina de spalat rufe. Pentru bucatarie s-au folosit accentele de negru, iar mobilierul in stil Art Deco ne reaminteste de tematica amenajarii. Canapeaua Chesterfield si etajera incorporata in perete sunt elementele livingului. Pentru a nu incarca suplimentar decorul s-a renuntat la covoare sau la orice detaliu care ar fi obturat luminozitatea.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole