3 modalitati de a combina pernele decorative

Cate modele de perne decorative exista? Sute! Asta inseamna decizii greu de luat atunci cand vrei sa alegi doar cateva pentru canapeaua ta.

Deschide Galeria

Exista cateva criterii de a mixa modelele pernelor care tin de stilul de amenajare, culoare si texturi. 

3 ”retete” sunt esentiale, simple si de ajuns cat sa nu te pierzi in marea varietate a pernutelor.

Metoda 1 – aceeasi schema de culori

Asa vei crea unitate in varietate. Stabileste una sau doua culori care iti plac si care se potrivesc incaperii in care decorezi, apoi alege pernele care au aceste nuante, dar in printuri diferite. Diferenta dintre printuri trebuie sa fie destul de evidenta. Astfel, alege unul supradimensional, cu motive mari, altul va fi un print cu elemente mici. Combina-le pe acestea cu printuri florale sau care sunt un amestec intre ele.

perne decorative albastre

Metoda 2  perna principala.

Porneste de la un model care ti-a atras atentia pentru printul deosebit. Acum alege celelate pernute in functie de acest print. Astfel, culorile ”pernei-vedeta” se vor regasi in printurile simple ale celorlalte.

perne decorative variate

Metoda 3 – acelasi fond.

O alta modalitate de a mixa pernele este alegerea acestora in functie de fondul pe care sunt printate. De exemplu, combina perne cu diferite printuri, dar care au acelsi fond alb.  Din nou, acorda atentie varietatii de printuri, tocmai aceasta va scoate in evidenta elementul care leaga modelele.                  

perne decorative aurii

Dupa ce stapanesti aceste criterii, indrazneste sa alegi combinatii de perne in functie de texturile acestora. Exista diferite modalitati de le mixa, secretul e sa nu tii cont de mai multe in acelasi timp, alege unul sau doua criterii si vei reusi sa creezi simplu un decor cu perne.

Vezi mai multe exemple in galerie.

sursa foto: pinterest, mydomain

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole