3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte mult. De la celebrul linoleum, care putea imita aspectul lemnului, la folosirea gresiei și mai aproape de prezent a rășinilor epoxidice, fiecare dintre aceste materiale au scris cu adevărat istorie. În prezent rășina epoxidică este unul dintre materialele care au devenit cu adevărat multifuncționale, comparabilă chiar la nivel de performanțe cu piatra naturală. Află cum poți folosi rășina epoxidică pentru casa ta și care sunt beneficiile pe care ți le oferă aceasta.

Pardoseli din rășină epoxidică

Rășina epoxidică este un material realizat din asocierea a două sau trei componente, dintre care unul este un activator. Aceste materiale necesită amestecare în proporțiile recomandate de către producător, având o influență directă asupra rezultatelor. De asemenea, rășina epoxidică trebuie amenstecată cu ajutorul unui amestecător (mixer) cu rotații lente, având grijă ca frecarea să nu se facă cu degajare de căldură care să genereze intrarea în priză a materialului.

aplicarea rasinii epoxidice pe podea cu unealta speciala

După amestecare rășina este aplicată pe pardoseala pregătită, pe substratul curățat și îndreptat, pentru ca mai apoi să fie întinsă foarte bine cu ajutorul unei raclete. Probabil vei vedea că în timpul aplicării specialiștii folosesc niște ghete speciale cu ”gheare” cu care calcă pe pardoseală. Acest lucru ajută la eliminarea aerului din structură și la uniformizare. Dacă această uniformizare nu este făcută, pardoseala poate căpăta un ușor aspect de ”coajă de portocală”.

Ce este important de reținut în cazul rășinii epoxidice este faptul că suprafețele sunt deosebit de rezistente și durabile și că acestea pot fi aplicate și la exterior. Spre deosebire de rășina poliuretanică, rășina epoxidică nu suferă variații de culoare la acțiunea razelor ultraviolete.

Blaturi din rășină epoxidică

Din ce în ce mai mult rășina epoxidică este folosită și pentru realizarea blaturilor de diferite tipuri. Indiferent dacă vorbim despre blaturi pentru masa, pentru baie sau bucătărie, acestea se pot realiza pe un substrat existent, pe un cadrul din lemn, pentru ca peste acesta să fie turnată rășina. Se pot realiza combinații de culori și diferite amestecuri, iar în urma șlefuirii blaturile capătă un aspect unic, ce nu va semăna cu niciun alt material.

masa de cafea colorata realizata din rasina epoxidica

De asemenea, din rășină epoxidică se pot realiza elementele de tip bar, cum ar fi elementele delimitatoare în cazul bucătăriilor open space. Pentru că nu se zgârie cu ușurință și nu se pătează, aceste blaturi sunt perfecte pentru utilizare zilnică, chiar și pentru pregătirea și servirea meselor.

Trepte din rășină epoxidică

Dacă vrei să își amenajezi spațiul casei într-un mod cât mai elegant, vei vedea că rășina epoxidică te ajută să realizezi acest lucru. Tot ce trebuie să faci este să cofrezi suprafața treptelor, să aplici rășina, să ninvelezi și să lași treptele să se usuce.

Rășina epoxidică este cu siguranță un material cu largă aplicabilitate, iar faptul că permite combinații diverse ajută foarte mult la utilizarea acestuia în tot mai multe contexte.

Reclama

Articole noi

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...

Amenajare eleganta apartament cu 4 camere – catifea si pete de culoare puternice

O amenajare in stil modern, elegant, spatii aerisite si...