3 motive pentru care sa alegi tabla zincata pentru acoperisul casei

Pentru cei care se pregatesc sa isi construiasca o casa, capitolul despre acoperis este de mare interes. De la fundatie, structura, pereti si componenta acoperisului, fiecare detaliu va influenta calitatea viitoarei locuinte si confortul celor ce o vor locui.


Deschide Galeria

Greutatea

Unul din cele mai importante criterii este greutatea mica. De exemplu, pentru o casa cu suprafata de 200 metri patrati, acoperisul din tigla metalica va cantari sub o tona, pe cand unul format din tigle ceramice poate ajunge pana la 10 tone. In plus, alegerea tipului de acoperis trebuie facuta din stadiul de proiect astfel incat structura de rezistenta a casei sa poata fi dimensionata si sa poata preia fara probleme greutatea acoperisului. Greutatea este un factor important atunci cand se renoveaza casele vechi, in special in zonele cu risc seismic, unde acoperisul trebuie sa fie mai usor.

Rezistenta

Tigla metalica este rezistenta, flexibila, are diverse nuante, grosimi si dimensiuni si se adapteaza unor acoperisuri complexe, indiferent de panta lor. Avand in compozitie otel zincat, un astfel de sistem pentru acoperis nu oxideaza, iar culoarea se mentine in timp. In plus, garantia sistemelor de acoperis din tabla zincata merge pana la 50 de ani.

Montaj si curatare

Tigla metalica se monteaza direct pe sipci si se bat in cuie la distanta corespunzatoare unele de altele. In timp, tabla zincata folosita la acoperis necesita o mentenanta redusa, avand o buna rezistenta la zgariere si razele ultraviolete.

Inainte de a ajunge la capitolul acoperis, solicita oferte de pret si alege cu atentie pe cei cu care vei lucra. Atat materialul pe care il vei alege cat si montajul sunt detalii care iti vor afecta calitatea constructiei.

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...