3 sfaturi practice ca sa construiesti un gard din lemn rezistent in timp

Pe langa rolul estetic, gardul trebuie sa respecte si cateva aspecte functionale precum protejarea proprietatii si durabilitate. Unul dintre cele mai folosite materiale pentru constructia unui gard este lemnul, pentru simplul fapt ca are un pret accesibil, dar si pentru ca este usor de folosit.

Deschide Galeria

Totusi, ca sa te asiguri ca ai construit un gard din lemn rezistent in timp, tine cont de urmatoarele sfaturi practice, care te vor scuti de prea multa munca de intretinere sau de reparatii periodice:

 

Alege tipul de lemn potrivit

Tipul de lemn recomandat pentru constructia unui gard este lemnul rasinos, de brad, pin sau molid, asa cum ne sugereaza cei de la homeguides.com. In plus, acest tip de lemn este de obicei tratat cu o substanta protectoare care ii mareste durata de viata si poate sa reziste chiar si pana la 30 de ani. Un alt tip de lemn care nu putrezeste si este rezistent este lemnul taninos. In Romania, cel mai utilizat lemn taninos este salcamul, folosit in special pentru stalpii de sustinere ai gardului.

 

Primele etape de construire sunt esentiale

Si aici ne referim la turnarea fundatiei si la stalpii de sustinere. Fundatia de beton are rolul de a fixa toata structura gradului cat mai bine in sol, iar stalpii de sustinere ofera mai multa rezistenta in fata vantului puternic. Cel mai bun material pentru stalpii de sustinere este otelul, deoarece este foarte rezistent impotriva ruginii, asa ca o solutie eficienta poate fi teava rotunda de pe mathaus.ro. Din acest motiv, lucrarile dese de intretinere nu iti vor mai da batai de cap.

 

Ia careva masuri de precautie

Prevenirea este cea mai eficienta solutie ca sa ai un gard din lemn rezistent in timp, asa ca va fi necesar sa tratezi lemnul pe care il vei folosi la constructia gardului. Inainte sa vopsesti gardul, este recomandat sa aplici un strat de grund, care va proteja lemnul impotriva mucegaiului. Pentru protectie impotriva factorilor naturali, aplica un strat de bait sau de lac ignifug, odata ce ai finalizat constructia.

Constructia unui gard nu este un proiect greu de realizat, insa daca vrei ca acesta sa reziste in timp, trebuie sa tii cont de aspectele prezentate mai sus. Odata ce ai pus la punct toate aceste lucruri, vei reusi sa construiesti un gard de lemn practic si rezistent.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole