3 utilaje care iti usureaza viata in gospodarie

Locuitul la curte vine cu o serie de responsabilitati si provocari constante. Confortul unui apartament este inlocuit cu grija de a avea in permanenta cele necesare pentru functionarea casei precum si cu sarcini diverse prin curte: udatul gazonului, lucrarile specifice sezonului prin gradina sau dupa caz, deszapezire. Pentru toate acestea sunt necesare unelte si utilaje specifice care iti pot usura viata foarte mult. Despre o parte din ele am mai scris si aici, dar pentru astazi ne-am propus sa vorbim despre 3 dintre ele care, desi rar mentionate, sunt de un real folos in orice gospodarie.

Deschide Galeria

Hidrofor

Hidroforul cunoscut si sub numele de electropompa este practic sistemul prin care se alimenteaza cu apa locuinta sau gospodaria respectiva. Chiar daca locuinta ta este racordata la o retea de distributie a apei, exista zone unde presiunea apei este scazuta, in special in timpul anotimpului rece. In astfel de cazuri, un hidrofor va creste presiunea apei pentru confortul familiei tale.

De asemenea, un hidrofor poate fi utilizat si pentru pomparea apei din fantani, puturi sau rezervoare aflate la adancime atat pentru alimentarea cu apa potabila cat si pentru irigarea gradinilor.

La alegerea unui hidrofor trebuie sa tineti cont de nevoile personale, de numarul de bai si de cat de mult va fi utilizat. De exemplu, pentru irigat trebuie luat in calcul si debitul pompei.

Luati in calcul eficienta energetica. Alegeti doar hidrofoare cu un consum de energie redus.

Pompa submersibila

Pompele submersibile iti sunt utile in gospodarie pentru drenaj, irigare, pentru a pompa apele reziduale si chiar pentru a asigura apa curenta acolo unde nu exista retea de apa. Alege modelul adecvat, cu debit mic, mediu sau mare, in functie de nevoile din gospodarie.

Compresor de aer

Este foarte util prin multiplele sale utilizari, in special pentru toti cei carora le place sa mestesugareasca diverse prin gospodarie. Astfel, un compresor de aer poate fi folosit pentru umflat roti de bicicleta, motocicleta sau automobil, pentru umflat mingi sau barci pneumatice, in procesul de sablare, pentru curatarea diferitelor piese cu un jet de aer.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole