30 de idei pentru livinguri minimaliste

Livingul este una din camerele deseori aglomerate cu mobilier sau decoratiuni. Desi excluderea din elementele mentionate mai sus ar putea transforma amenajarea intr-una banala, exista suficiente metode prin care putem oferi personalitate camerei. Iata o selectie de livinguri minimaliste care imbina cu usurinta forma cu functia si confortul cu stilul.

Deschide Galeria

Minimalismul este cu adevarat o arta, un stil de viata care promoveaza confortul si estetica de a trai cu mai putin. Desi pare usor, designul minimalist presupune un efort suplimentar. O casa functionala si frumoasa in acelasi timp necesita dorinta si mai ales disciplina.

Tendinta noastra este de a aduna lucruri zi de zi pe care credem ca la un moment dat le vom folosi. De multe ori, ajungem sa ne trezim cu obiecte inutile care doar treneaza in spatiul de locuit. De aceea, designul minimalist este despre a elimina niveluri de decor, mobila si decoratiuni, elemente care incarca spatiul. Simplificarea presupune o organizare eficienta si alegerea cu atentie a fiecarei piese care intra in decor. Fiecare detaliu conteaza.

Alegerea mobilierului poate capata noi valente atunci cand dorim sa cream livinguri minimaliste. Strictul necesar face ca mobila sa iasa in evidenta, alte detalii decorative nemaifiind necesare. Cu toate acestea, este dificil de mentinut proportiile intre ce alegem sa pastram si ce eliminam si de ales ce lucruri expunem in rafturi sau pe masuta de cafea.

Minimalismul este despre cat spatiu vizual iti ofera decorul. Incercati sa lasati cat mai mult spatiu liber intre diferite elemente pentru ca ochiul sa il perceapa ca aerisit si degajat. Bineinteles, proportiile trebuie pastrate precum si armonia intre mobilier, decoratiuni si accesorii sa predomine. Masutele din sticla sau acrilic, accesoriile suspendate sau etajere care par sa pluteasca, toate sunt un sprijin pentru un decor minimalist.

In galerie veti regasi o selectie de livinguri minimaliste din care va puteti inspira pentru viitoarele amenajari. Spor la decorat! 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole