33 de metri patrati si o familie cu un copil – misiune imposibila?

In acest apartament de 33 metri patrati locuieste o familie cu un copil. Au apelat la ajutorul Nataliei pentru a-i sfatui cum sa amenajeze si mai ales sa optimizeze spatiul mic pe care il au la dispozitie. Astfel, au reusit sa gaseasca impreuna solutii functionale si estetice pentru a satisface nevoile fiecarui membru al familiei.

Deschide Galeria

Una din variantele propuse a fost aceea de mari spatiul prin renuntarea la peretele dintre bucatarie si camera, insa acest lucru ar fi marit bugetul alocat si in plus, beneficiarii nu erau foarte incantati de ideea unei bucatarii open space din cauza mirosurilor, tinand cont ca spatiul de zi joaca si rolul de dormitor. Astfel, Natalia a venit cu propuneri noi care au fost de indata acceptate.

Pentru familie, spatiile de depozitare sunt esentiale, asa ca au rugat-o pe arhitecta sa acorde o atentie sporita acestui detaliu. Hainele, lucrurile, jucariile, cartile si alte obiecte personale pentru trei oameni necesita spatii generoase, de aici si dificultatea amenajarii tinand cont de cei 33 metri patrati disponibili. Au ales cu atentie piesele de baza, o canapea extensibila ce va fi folosita si ca pat pentru dormit, un patut-divan pentru copil si dulapuri dispuse pe peretele opus, dar si doua modele tip soldat asezate de o parte si cealalta a patului copilului.

Pe langa spatiile de stocare gandite in camera, au fost create si in hol zone suplimentare. Au fost montate dulapuri inguste, cu fronturi albe care sa amplifica spatiul ingust.

Ca stil abordat, Natalia a ales sa combine cate putin din minimalism, scandinav si clasic, niciunul din cele trei neputand fi dezvoltat corespunzator intr-un astfel de spatiu. A rezultat astfel o amenajare eclectica, cu piese ce se armonizeaza pentru a induce o stare placuta de confort. Abordarea ei a fost curajoasa; nu s-a ferit de tonuri inchise sau accente de culori reci pe care le-a echilibrat cu nuante neutre de crem, bej si mult alb.

In bucatarie au eliminat usa pentru a fluidiza circulatiile si a permite instalarea corpurilor de mobilier. Aici, depozitarea merge pana in tavan, optimizand astfel fiecare metru patrat disponibil.

Hai sa vezi mai multe detalii in galeria foto de mai sus si speram sa gasesti idei utile pe care sa le pui in practica si in amenajarea casei tale!

Design: NATALYA SYTENKOVA
 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole