4 materiale pe care nu ar trebui sa folosim balsamul de rufe

Balsamul de rufe ne face hainele mai pufoase si frumos mirositoare, insa nu toate tipurile de textile suporta acest tratament pentru ca se pot deteriora. Iata care sunt acestea:

Deschide Galeria

Microfibra

Microfibra este un material extraordinar prin proprietatile sale de a curata praful si a absorbi apa. Este excelent pentru a curata eficient, fara a dauna suprafetelor. Insa atunci cand o spalati, evitati sa folositi balsam sau detergent cu balsam incorporat. Balsamul va limita puterea de curatare, ajungand in final sa strice materialul.

Prosoapele

Chiar daca ne plac prosoapele pufoase care sa ne atinga fata intr-un mod delicat, balsamul nu este deloc recomandat, el limitand capacitatea prosopului de a absoarbe apa, facandu-l ineficient.

Echipamentul sportiv

Echipamentul sportiv folosit la sala de fitness sau pentru jogging este creat astfel incat sa absoarba transpiratia astfel incat sa va simtiti confortabil in timpul antrenamentelor. De aceea, el se spala foarte des. Aplicand balsamul de rufe, se va crea o pelicula la suprafata materialului care il va impiedica sa absoarba lichidul provenit din transpiratie. 

Materialele ignifuge

Exista materiale care sunt tratate pentru a nu lua foc usor. Adaugand balsam la spalarea lor, le veti face mult mai inflamabile si periculoase pentru cei care le poarta. Cititi cu atentie etichetele pentru a sti sigur daca exista anumite interdictii. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole