4 pasi pentru o organizare mai buna atunci cand faci curat

Trebuie sa recunosc ca ma numar printre aceia carora nu le place sa faca curatenie. Insa, sunt constienta ca apartamentul meu ar fi un dezastru daca nu mi-as dedica timpul necesar saptamana de saptamana. Am reunit mai jos 4 sfaturi de curatenie pe care sa le urmezi si astfel sa iti poti usura munca de fiecare data.


Deschide Galeria

Cu totii suntem atasati intr-un fel sau altul de lucrurile pe care le avem in casa, fie ele decoratiuni, set de cesti, haine sau orice alte accesorii. De aceea, renuntarea la ele e dificila si de multe ori amanam inevitabilul. Daca ne-am propus sa facem curatenie, atunci e bine sa ne tinem de plan si sa lasam emotiile deoparte. Macar o data pe an!

Lucrati pe sectiuni si nu incepeti toata curatenia dintr-odata, in toata casa. E dificil sa lucrezi pe mai multe fronturi in acelasi timp. Daca ai inceput cu livingul, continua pana termini. Astfel vei putea trece la urmatoarea camera fara griji. E un mod organizat si eficient in acelasi timp. Iti vei doza si energia astfel pentru sectiuni mai dificile care necesita mai mult efort sau mai mult timp. De asemenea, atunci cand faci curatenie alege aliatul potrivit nevoilor tale. Consulta oferta de aici si investeste intr-un aparat performant.

E important de asemenea ce urmeaza sa faci cu ceea ce ai scos de prin sertare, dulapuri si etajere. Ocupa-te de ele imediat. Selecteaza ce va ramane, ce vei arunca si ce vei dona, daca este cazul. Fa asa pe rand cu fiecare sector in parte. Si nu te lasa prada tentatiei de a pune la loc tot ceea ce ai scos. Organizarea presupune trierea acelor lucruri pe care nu le mai folosesti. Si pentru ca toata munca depusa sa dureze mai mult, poti lua in calcul un aspirator de mana care ar putea fi o solutie salvatoare pentru zilele cand nu ai mult timp la dispozitie pentru a face curat.

Nu in cele din urma, fa un efort sa mentii ceea ce ai muncit din greu sa obtii. Daca vei reusi sa pastrezi sertarele si dulapurile cat mai ordonate, de fiecare data cand vei porni curatenia saptamanala vei termina mai repede si va fi o munca mai usoara.

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...