4 solutii de depozitare pentru casele celor care au familii numeroase

O casa cu multi copii va fi mereu o provocare pentru un parinte. Dincolo de deranj si de faptul ca niciodata nu poti spune ca e cu adevarat curatenie, totul fiind mai mereu dat peste cap de energia celor mici, o casa aglomerata va reprezenta o grija in plus in privinta spatiilor de depozitare. Un lucru este cert, nu vei avea niciodata destul spatiu pentru a depozita toate lucrurile necesare. De la hainele si jucariile copiilor, la hainele tale si ale sotului, mancarea, sculele cu care mai faceti mici reparatii si acele obiecte care mereu se aduna in ani de zile, fara sa mai foloseasca nimanui, dar care raman in locuinta pentru ca nu va puteti desparti de ele, toate acestea trebuie sa fie puse undeva in locuinta.

Deschide Galeria

 

4 solutii de depozitare pentru casele celor care au familii numeroase:

 

1. In bucatarie

O familie numeroasa inseamna mai multa mancare. Iar mai multa mancare inseamna o risipa mai mare, mai mereu. Foarte multe alimente ajung sa fie aruncate chiar si intr-o casa cu o persoana sau doua. Intr-o locuinta in care familia este foarte numeroasa ai putea crede ca lucrurile sunt diferite, pentru ca sunt mai multe guri, dar adesea unele alimente ajung sa expire in rafturile frigiderului. Cum spatiile de depozitare sunt destul de reduse, una dintre cele mai bune solutii este congelarea alimentelor, astfel, pe langa frigider, o lada frigorifica te poate ajuta sa reduci considerabil risipa alimentara din casa si chiar sa micsorezi factura la mancare, lunar. Cum fiecare iesire la cumparaturi inseamna de multe ori cheltuieli care nu sunt foarte necesare, vei putea cumpara carne si legume intr-o cantitate mai mare, dar la un pret mai accesibil, le poti portiona si congela direct, iar astfel nici nu vei mai fi nevoita sa faci drumul pana la supermarket la fiecare doua zile.

 

2. Balconul casei

Daca este inchis, prin montarea unor dulapuri si etajere, balconul poate deveni rapid un loc bun pentru depozitarea sculelor, anvelopelor de iarna pentru masina, a bicicletei si a multor altor obiecte care altfel nu ar face decat sa ocupe spatiu inutil in casa. In plus, aici iti poti face spatiul perfect pentru uscarea hainelor. E adevarat ca astfel balconul nu va mai fi un loc de relaxare, dar il poti transforma intr-un spatiu foarte util. Lasat deschis, balconul se poate dovedi util pe perioada de iarna, daca vrei sa pui muraturile la rece.

 

3. In dormitoare

Aici, organizarea pe verticala este foarte importanta. Rafturile si dulapurile trebuie sa umple spatiul foarte eficient, astfel incat sa nu simti ca te sufoci, dar sa te bucuri de o depozitare pe masura necesitatii. Foloseste un sistem de usi rabatabile peste tot unde poti, pentru a elimina acele zone in care pur si simplu simti ca te ingramadesti. Monteaza pe comanda rafturi sau dulapuri in colturile unde sunt tevile camerei, pentru ca oricum sunt spatii inutilizabile; macar in acest fel poti pune acolo lenjerii de pat si prosoape de baie. Si pentru ca am ajuns la pat, pentru casele in care locuiesc multe persoane, lada patului este foarte importanta, chit ca vorbim despre un pat matrimonial. Acolo poti pune de la paturi, plapuma, pana la hainele groase de iarna care ocupa un spatiu foarte mare in sifonier.

 

4. In living

Camera de zi este de obicei si cea mai mare din locuinta, motiv pentru care ar trebui sa o mobilezi foarte mult pe vertical. In cazul familiilor numeroase, un stil minimalist poate da senzatia de mai mult spatiu, insa va fi foarte greu de gestionat din punct de vedere al spatiilor de depozitare. In cel mai bun caz, cauta sa imbraci un perete in rafturi si etajere mascate, astfel incat sa dai impresia de spatiu aerisit care sa fie in acelasi timp si util.

 

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole