fbpx

43 de mp amenajati in stil scandinav pentru un cuplu de tineri

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Cum sa optimizezi spatiile mici, iata o intrebare pe care designerii o aud foarte des. Raspunsurile variaza pentru ca niciun spatiu nu seamana cu altul, prin prisma celor care locuiesc in el. Nevoile noastre sunt diferite, deci si solutiile propuse se vor plia pe lucrurile de care avem nevoie. Unele spatii sunt amenajate pentru a fi inchiriate, altele sunt locuite doar de o persoana, in altele se doreste o incapere suplimentara, pe cand altii isi doresc cat mai mult spatiu deschis, fara partitii.

Deschide Galeria

Exemplul pe care l-am selectat astazi reprezinta un apartament de 43 metri patrati, pe care am putea-o numi garsoniera sau studio. Pentru unele persoane dormitul pe canapea poate fi o adevarata corvoada, de aceea isi doresc neaparat o zona de dormitor, cat de mica, doar sa existe. Acesta a fost si cazul acestui cuplu. Intr-un apartament cu astfel de dimensiuni, crearea unui dormitor inseamna un plus de fragmentare care sporeste senzatia de spatiu mic. Insa rezolvarea propusa de designer reuseste sa echilibreze functiunile si, mai ales, sa nu sufoce amenajarea.

Solutia castigatoare a fost crearea unei partitii din sticla (asemanatoare unui glasvand). Cu ajutorul ei, spatiul nou creat poate primi lumina naturala, pastrand si efectul de spatialitate.

Intrucat o astfel de modificare poate fi destul de costisitoare, partile implicate au convenit sa reduca bugetul acolo unde s-a putut. De aceea, multe din piesele de mobilier au fost achizitionate din IKEA, cu exceptia dulapurilor din zona holului care au fost realizate pe comanda.

Cromatic, predomina un fundal cu mult alb, chiar si pentru pardoseala, iar ca accent au fost adaugate zone de verde care inveselesc spatiul si ii imprima un plus de dinamica; putem vedea ilustrat acest lucru foarte bine in perimetrul dormitorului.

Zona de living s-a restrans, insa chiar si asa, ea nu lipseste. Bucataria este deschisa si pastreaza nota designului scandinav. Amenajarea zonei de gatit este aerisita, cu dulapuri inalte si cu o dispunere pe doua laturi. Totul este amenajat cu cele necesare, incluzand si electrocasnicele de baza: plita, cuptor si frigider. Trecerea spre living se face cu o zona tip bar, fiind utila mai ales atunci cand se gateste, asigurand spatiu suplimentar pe blat.

Simplitatea tipica interioarelor nordice descrie cel mai bine acest spatiu de 43 metri patrati. Cu siguranta, vei gasi idei utile in aceasta amenajare. Speram sa-ti fie de folos!

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...