43 de mp cu idei si trucuri de pus in practica intr-un apartament mic

Cauti idei si solutii pentru amenajarea unui apartament mic de 2 camere? Am gasit pentru tine o sursa de inspiratie sub forma acestui spatiu de 43 metri patrati. Haideti sa-l privim in detaliu.

Deschide Galeria

Spatiul redus al apartamentului a fost cel care a generat solutiile creative si, in acelasi timp, functionale. Laurence, designerul care s-a ocupat de aceasta amenajare a gandit acest spatiu astfel incat sa optimizeze cat mai bine functiunile, sa creeze circulatii firesti intre ele, toate astea insa, fara a aglomera camerele.

Optimizarea spatiului

Suprafetele vitrate generoase au fost de mare ajutor. In apartament patrunde multa lumina naturala, iar albul peretilor si tavanului o reflecta, amplificand astfel spatiul existent. Vei remarca ca peretele central a fost inlaturat, astfel ca acum spatiul dedicat bucatariei comunica direct cu livingul. Ne place jocul peretilor despartitori creati pentru a asigura o separare vizuala, dar fara a bloca lumina. Pentru a realiza acest lucru, designerul s-a folosit de geamuri sau, mai bine zis, de niste ferestre interioare care dau foarte bine in decor, ocupand o suprafata foarte mica la nivelul podelei.

Living si bucatarie

Dupa reconfigurare, noul perete creat separa baia de restul camerei. In plus, s-a putut introduce in amenajare si un loc de luat masa cu un blat realizat pe comanda pentru a se putea integra in spatiul existent. Bucataria este una restransa, dar micile trucuri la care Laurence a apelat ne arata ca poti sa te descurci si intr-un astfel de spatiu. In dreptul geamului din bucatarie, a fost instalata chiuveta, iar pe cealalta latura a mobilierului (in forma de L) dulapuri pentru depozitare, plita si cuptorul. De remarcat ca intre corpurile de sus si cele de jos, exista montate oglinzi care reflecta imaginea si lumina si lasa impresia ca bucataria pare mai mare. Impreuna cu frigiderul si masa de care vorbeam mai sus, aceasta bucatarie iti ofera strictul necesar cu un plus de stil.

Portiunea de perete care separa corpul de bucatarie cu chiuveta joaca rolul de despartitor intre cele 2 functiuni principale ale casei. Zona de conversatie, minimalist redata in cazul nostru, se compune doar dintr-o canapea confortabila, o masuta de cafea si o masuta-consola ca suport pentru televizor. Peisajul pe care il ofera apartamentul situat la etajul 10 al imobilului, compenseaza pentru orice alta piesa decorativa. Rama neagra a ferestrelor pare sa incadreze ca intr-un tablou minunata panorama ce poate fi admirata nestingherit prin geamurile montate de sus pana jos.

Dormitor

In dormitor, locul unui dulap a fost luat de corpurile de mobila montate sub fereastra, iar deasupra lor un blat care functioneaza si ca birou. Aceeasi linie minimalista centrata pe functionalitate o regasim si aici. Rama neagra a ferestrelor se pastreaza, iar corpul de iluminat supradimensionat confera o personalitate discreta acestui spatiu. In baie, s-a optat pentru dus cu scurgere in pardoseala inaltata si separator din sticla pentru a preveni stropirea zonei lavoarului. Albastrul este culoarea predominanta a baii, iar jocul placilor patchwork din mijlocul pardoselii completeaza nota jucausa, dinamica a unui spatiu asa mic precum cel din aceasta baie.

In galeria de mai sus vei gasi fotografiile din acest apartament. Tie cum ti se pare? Ai gasit surse de inspiratie pentru propria amenajare?

Sursa foto: cotemaison

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole