Cand ne gandim la mansarda casei, deseori ne imaginam un spatiu vechi, pregatit sa primeasca toate lucrurile pe care nu vrem sa le aruncam, dar pe care nu ne dorim sa le mai intalnim in spatiul cotidian. Cu toate acestea, mansarda sau podul unei case pot deveni adevarate camere, in care se poate trai intr-un stil confortabil si practic. Originale si functionale, noi suntem de parere ca mansardele sunt perfecte pentru crearea unui colt intim si confortabil. Chiar si in cazul unor mansarde mai putin spatioase, un pat si un mic spatiu de depozitare pot fi solutia perfecta.

Noi am selectat 5 amenajari spectaculoase de mansarde, pline de creativitate.

Un dormitor intr-o mansarda alba

Daca te temi ca o mansarda ar putea fi prea intunecata sau sumbra pentru a-ti instala dormitorul, revopsirea acesteia in alb poate fi o idee buna pentru a aduce mai multa luminozitate in acest spatiu. Aici, albul accentueaza optic dimensiunea camerei si ofera un aspect modern, care emana curatenie. Grinzile expuse contribuie la farmecul camerei.

O mansarda inflorita

Te poti bucura de un colt personalizat in mansarda, insa incerca sa nu exagerezi cu patternurile. Tapetul floral aplicat pe o sectiune a peretelui ofera un accent fermecator camerei, fara intrece masura decorului.

Un dormitor de tip mezanin sub grinzile acoperisului

Acest dormitor decorat in stil industrial a primit mai multe accente japoneze pentru a aduce spatiul destinat dormitulul mai aproape de cer. Rama din lemn, expusa in mod intentionat, se incadreaza excelent in decorul cu accente elegante.

O camera viu colorata sub acoperis

Aceasta camera colorata ca intr-un vis boem impresioneaza prin abundenta de culoare si ramele din lemn contrastante. Patul amenajat pe podea este vedeta acestei camere si isi face aparitia in acelasi spirit primavaratic.

Un spatiu sobru la mansarda

Adeptii simplitatii pot opta si pentru un decor in tonuri de gri, completat de un mobilier minimalist. Un raft pe toata lungimea peretelui este perfect pentru a pune carti si obiecte decorative. Raftul contrasteaza cu restul cromaticii si da personalitate mansardei.

Sursa foto: pinterest.com

 

Calitate de top la preturi mici. Ai 20% reducere la orice piesa de mobilier folosind codul POVESTEACASEI06
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!