5 feluri prin care poti decora cu galben

Exista culori care ne plac dar cu care ne este teama sa exploram la nivelul amenajarii din motive variate. Nu stim daca anumite combinatii merg bine impreuna si de multe ori alegem variante sigure dar care nu ne reprezinta intocmai. Galbenul este una din acele culori, care desi ne place, preferam sa o evitam. Insa aceasta culoare ne poate oferi multa energie si are puterea sa invioreze orice decor.

Deschide Galeria

Este puternica, indrazneata si fiind o nuanta solara are puterea de a transmite caldura si optimism. Intr-adevar, galbenul in forma sa pura, ar putea fi mai greu de integrat in anumite amenajari, insa multiplele lui nuante ne pot oferi variate optiuni astfel incat sa ne putem bucura de efectele benefice asupra spatiului. Iata cateva optiuni prin care culoarea galben intra in decor.

Intr-un spatiu luminos, perdelele galbene vor lasa o lumina difuza, dar placuta sa patrunda in camera, contrastand intr-un mod placut cu tonurile inchise ale unei pardoseli sau piese de mobilier maro-brun. Pentru contraste puternice, alaturati galben si negru. O rama foto neagra pe un perete vopsit cu galben, iata o combinatie perfecta pentru o amenajare de living in stil contemporan.

Ocrul este o nuanta a galbenului care ofera o cale de mijloc intre galben si maro. Este o varianta cuminte potrivita pentru dormitor, oferind relaxare la nivel vizual.

Daca va place un galben intens cum ar fi cel citron sau galben canar, atunci integrati nuante de gri pentru a obtine un contrast placut, cald si usor sofisticat in acelasi timp.

Pentru o baie cu adevarat speciala, folositi galben. Albul instalatiilor sanitare il va pune in evidenta creand astfel un aspect viu, dinamic, proaspat. Folositi in acest caz un galben lime, usor spre verde.

E simplu sa va bucurati de mai mult galben in decorul propriei locuinte. In plus, integrarea galbenului nu e necesar sa fie facuta pe o suprafata extinsa. Micile accesorii decorative pot fi mai mult decat suficiente pentru a simti schimbarea. Plantele cu flori galbene, cum ar fi galbenelele sau narcisele, craitele si crizantemele, un cos cu fructe, un ghiveci galben, un suport de servetele sau chiar un abajur de lampa, iata doar cateva exemple usor de pus in practica.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole