Apartamentele mici de bloc nu ofera cele mai spatioase holuri. Din contra, zona de la intrare este deseori un spatiu inghesuit, prea lung sau prea ingust ca sa putem dezvolta o amenajare dupa placul nostru. Cu toate acestea, ne putem adapta pentru a reusi sa obtinem maximum din spatiul pe care il avem la dispozitie. Pentru a reusi acest lucru, haideti sa vedem ce greseli sa evitam in amenajarea holului.
Finisaje de slaba calitate
Alege sa zugravesti cu vopsele lavabile de calitate pentru a putea sterge rapid si eficient orice pete. In plus, asigura-te ca parchetul este potrivit pentru un trafic intens sau rezistent la umezeala. Ai putea opta pentru gresie in locul parchetului (placi ceramice cu aspect de lemn). In aceeasi masura, iti recomandam sa alegi un cuier potrivit nevoilor tale si ale familiei. Un model prea mic nu va putea duce greutatea hainelor groase de iarna.
Lipsa unui pantofar
Intr-un hol mic, sunt suficiente cateva perechi de pantofi ca sa-ti creeze senzatia de aglomerare a spatiului. E neplacut sa intri in casa si sa gasesti aceasta dezordine. O poti rezolva rapid cu un pantofar in care sa asezi incaltamintea pe care o folosesti in sezonul respectiv.
Lipsa culorilor
In multe spatii mici precum holurile lipsesc culorile si accentele decorative. Holul este tratat banal, ca pe o simpla zona de trecere fara un strop de personalitate. Cateva tonuri mai inchise sau tuse de culori mai intense vor putea sa-ti transforme spatiul tern din hol.
Iluminat insuficient
Este una din cele mai frecvente greseli intalnite in amenajari. Un iluminat ineficient sau prea slab va face ca holul sa para si mai mic, sporind sentimentul de disconfort. Alege o lumina generala placuta si completeaza cu lampi de veghe si benzi LED care vor ilumina fiecare zona a holului in mod uniform.
Decor fara legatura cu restul amenajarii
Oricat de mic ar fi holul tau, nu limita amenajarea doar la un cuier. Si acest spatiu face parte din casa ta, asa ca alege sa-i acorzi atentia cuvenita precum unui living sau unei bucatarii. Construieste un decor unitar si coerent care sa comunice cu restul amenajarii, sa faca parte din aceeasi poveste. Un tablou, un fototapet, o consola vintage, o oglinda supradimensionata, un telefon de epoca, un panou sau o portiune de perete vopsit cu vopsea neagra de tabla scolara pe care poti desena sau lasa diferite mesaje, o sculptura sau decoratiuni ce preiau tematica amenajarii, iata doar cateva idei din care te poti inspira.