5 greseli de evitat intr-o baie mica

Cand amenajezi un spatiu mic precum cel din baie trebuie sa acorzi o atentie sporita detaliilor pentru ca rezultatul final sa fie cel dorit. Iata 5 din cele mai intalnite greseli de amenajare si ce poti face pentru a le repara.

Deschide Galeria

Spatiu prea putin optimizat

Intr-o camera mica, in ciuda spatiului restrans este esential sa poti circula usor. Asta inseamna ca trebuie sa adaptezi fiecare element care va face parte din baia ta. De exemplu, in locul cazii de baie, poti opta pentru un dus cu scurgere in pardoseala si astfel sa ai loc pentru a introduce si masina de spalat in baie, daca e cazul. In aceeasi masura, ar trebui sa alegi mobilier de mici dimensiuni, dar cu adancime mai mare, cum ar fi un dulap montat sub lavoar de 60 de cm lungime si 21 adancime. Daca alegi varianta suspendata, e si mai bine pentru ca nu va ocupa spatiu pe pardoseala. La fel poti face si pentru vasul de toaleta.

Fiecare centimetru trebuie optimizat in baia mica. Daca esti pe picior de renovare, ia in calcul o nisa pentru depozitare care va inlocui clasicul dulapior.

Prea mult alb

O alta greseala comuna este aceea a folosirii albului peste tot. De la toaleta, lavoar, cada de baie pana la faianta si gresie, o baie doar cu finisaje albe va fi plictisitoare si iti va crea un disconfort, o senzatie neplacuta si sterila ca de spital. Intr-adevar, albul reflecta lumina, dar diversitatea si culorile sunt binevenite chiar si intr-o baie mica. Mici pete de culoare, cum ar fi nuantele calde de galben sau portocaliu, precum si pastelurile isi pot gasi locul in baia ta. Dar toate cu moderatie! Opteaza mai degraba pentru o culoare-accent sub forma unui brau, fie pe verticala sau pe orizontala, care va oferi un plus de interes amenajarii. Pentru pardoseala mergi pe nuante pamantii, marouri, combinatii de gri cu bej, gri-antracit sau chiar negru.

Aerisire deficitara

Nu ignora ventilatia, mai ales daca baia nu are fereastra. Aburul si umiditatea pot afecta finisajele. Aeriseste pe cat posibil toata casa, lasand usa la baie deschisa! In plus, iti recomandam sa nu lasi prosoapele umede in baie. Poti opta pentru un uscator electric ca suport si astfel sa le usuci dupa folosire.

Iluminatul nepotrivit

Iluminatul pentru o baie mica este esential. Deseori ignoram acest aspect. Pentru a crea un strop de caldura si a spori senzatia de spatialitate, este nevoie de un iluminat potrivit, nici prea alb, nici prea galben. Mizati pe jocul luminii spoturilor cu cel al unei plafoniere si lumini LED in jurul oglinzii pentru un iluminat optim atunci cand ne aflam in baie. Cere sfatul specialistilor pentru a alege corpurile de iluminat adecvate spatiului din baia ta.

Aglomerare de produse

Daca ai multe produse de ingrijire, produse cosmetice si alte accesorii pe care le depozitezi in baie, iti recomandam sa faci o selectie si sa le lasi la indemana doar pe cele utilizate in mod constant. Altfel risti ca spatiul din baie sa fie aglomerat, iar perceptia sa fie una neplacuta. Depoziteaza produsele in dulap pentru a pastra un aer ordonat in baie si o amenajare mai aerisita.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole