5 greseli pe care le faci in timpul curateniei

Cu siguranta titlul te va intriga. Exista greseli pe care le faci in timpul curateniei? Cu siguranta sunt. Iata cateva sfaturi pentru a le corecta. 

Deschide Galeria

Atunci cand cureti ferestrele, te gandesti ca cel mai potrivit moment este o zi senina cu mult soare. Noi te sfatuim sa nu te grabesti. Alege mai degraba o zi cu nori sau perioada zilei in care razele nu bat direct in geamuri. Soarele evapora prea repede substanta de curatat si ferestrele raman cu urme inestetice. 

Otetul si lamaia sunt de mare ajutor in bucatarie. Le puteti folosi pentru a curata o mare parte din suprafetele din bucatarie sau baie. Insa, ambele produse sunt acide si pot dauna suprafetelor naturale ca marmura, travertinul sau onixul. Pentru a curata zonele acoperite cu astfel de materiale, folositi substante neutre, speciale, recomandate de producatori.

Nu toate produsele de curatat sunt si dezinfectante, din pacate. Anumite suprafete din casa au nevoie sa fie curatate temeinic de microbi, in special in perioadele de imbolnaviri ale membrilor familiei. Cititi etichetele si urmati instructiunile. Majoritatea produselor de acest gen au nevoie sa ramana cel putin un minut pe suprafata pentru a curata si dezinfecta eficient.

Cand stergeti praful folositi de obicei un produs pentru lustruit. Noi va sfatuim sa nu il mai folositi decat daca suprafata este din lemn masiv si necesita o ingrijire suplimentara. Praful in combinatie cu substantele din produs vor crea un strat neplacut deasupra mobilei. Folositi in schimb o carpa din microfibra foarte putin umezita pentru a sterge praful eficient.

Obiectele cu care curatati nu trebuie sa fie neaparat abrazive pentru a simti ca ati curatat cu adevarat. Unele suprafete sunt mai sensibile si un produs abraziv va zgaria iremediabil robinetul sau suprafata aragazului. Deci inainte de a va apuca de treaba, alegeti produsele corespunzator. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole