5 idei pentru decor de folosit in spatiile mici

Niciodata nu ne saturam sa aducem in discutie spatiile mici si trucurile pe care le putem folosi pentru amenajarea lor astfel incat sa ne bucuram de cat mai mult confort. Iata cele 5 sfaturi pe care vi le propunem azi.

Deschide Galeria

Dubla functie a pieselor de mobilier din locuinta sunt o solutie salvatoare in spatiile mici si nu numai. De exemplu, masa pe care o folositi pe post de birou este ideala pentru serile in care aveti musafiri si poate fi masa ideala pentru a socializa la un pahar de vin. Sau invers, masa pe care serviti masa de obicei, poate fi usor transformata in birou. La fel pot fi folosite orice alte piese multifunctionale, pentru stocare.

Niciun colt nu trebuie ignorat cand locuiesti intr-un spatiu mic. Locul liber de sub pat este numai bun pentru a stoca cuverturile si pilotele. La fel si cel de sub canapea. Si orice colt din casa poate fi locul perfect pentru a monta cateva etajere sau rafturi pentru diversele carti sau decoratiuni. La fel si in bucatarie: spatiul de deasupra frigiderului ofera loc valoros pentru a aseza cutii, carti de bucate sau sa montezi chiar un dulap suport pentru cuptorul cu microunde.

Chiar daca este mic, asta nu inseamna ca spatiul nu poate fi decorat cu stil. Holul nu este doar o simpla zona de trecere, face si el parte din ansamblul locuintei. Un colaj cu fotografii va fi suficient pentru a-l personaliza si a-i oferi o fata noua.

Renuntati la clasica masuta de cafea. Optati pentru scaune tip otoman care pot fi folosite atat pentru sezut cat si pentru suport. Piesele versatile precum bancutele in X pot fi folosite in acelasi dublu scop.

Inlocuiti usile clasice cu unele glisante sau cu cele pliante. Atunci cand se deschid acestea ocupa mai putin spatiu decat cele normale. In plus, sunt un detaliu modern care merita explorat.

Spatiile mici ne obliga sa gandim pragmatic, sa fim mereu ordonati si sa obtinem maximum din ceea ce avem la dispozitie. Va invitam si pe voi sa explorati noile idei! 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole