5 idei simple pentru amenajarea unui dormitor mic

Sa transformi un dormitor mic intr-unul functional si confortabil nu este atat de dificil pe cat pare. Iata cateva trucuri pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea propriei zone de dormit.


Deschide Galeria

Culori deschise. Foloseste cu incredere albul sau cremul! Aceste variante reprezinta baza ideala pentru un dormitor mic. Camera va parea mai mare si mai luminoasa – exact efectul de care ai nevoie pentru camera ta. Ulterior, poti adauga accente de culoare prin mobilier sau accesorii.

Oglinzile. Unul din cele mai eficiente trucuri pe care le poti pune in aplicare in dormitor sau in orice spatiu mic. Oglinzile reflecta lumina si creeaza impresia de profunzime, iar spatiul iti va parea mai mare decat in realitate. Cum le poti introduce in amenajare? La nivelul usilor dulapurilor, deasupra patului, pe peretele opus patului, iata doar cateva idei din care te poti inspira.

Mobilier adaptat spatiului. Daca dormitorul tau nu are mai mult de 9 metri patrati, alege si piesele de mobilier pe masura dimensiunilor camerei. De exemplu, poti alege un pat cu o latime de 140 de cm in locul unuia de 180 de cm. Astfel, nu vei risca ca spatiul sa para sufocat de pat sau sa nu ai loc sa te misti in jurul lui. Ca sa ai un plus de spatiu pentru pilote si perne, poti alege un model cu depozitare sau sertare. O alta idee foarte utila ar putea fi crearea unei platforme inaltate si asezarea patului pe ea; creezi astfel spatii multiple de depozitare.

Optimizarea depozitarii. Spatiile mici nu sunt cele mai prietenoase cand vine vorba de depozitare. Profita de fiecare ocazie pe care o poti gasi in care sa creezi noi spatii de stocare utile: sub pat, intr-o platforma, dupa cum mentionam mai sus, intr-o nisa special creata, deasupra usii de la camera intr-un sistem de depozitare care sa includa si dulapurile, rafturi incastrate, etajere, corpuri suspendate in jurul patului. Orice solutie creativa si functionala e binevenita.

Confort sporit. Dormitorul este despre relaxare si odihna. De aceea, ai nevoie de texturi moi si pufoase, deci textile variate precum un covor sau carpete pufoase, draperii care sa iti asigure intimitate, cuverturi si perne variate pe care sa te poti rezema in voie atunci cand vrei sa citesti pana tarziu, o tablie de pat tapitata care va aduce un plus de stil amenajarii.

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...