5 imbunatatiri pe termen lung si accesibile pe care le poti face in casa ta

O casa este o responsabilitate extrem de mare. Necesita investitii pentru a putea trai in continuare in confortul pe care ti-l doresti si cere imbunatatiri la intervale regulate de timp, pentru ca orice se poate deteriora odata cu trecerea anilor. Suntem in sezonul renovarilor de case si apartamente, asa ca este momentul perfect sa vorbim despre cateva imbunatatiri pe care le poti face in locuinta ta. Te vor ajuta sa iti transformi caminul intr-un spatiu mai comod, dar si mai eficient.

Deschide Galeria

5 imbunatatiri pe termen lung si accesibile pe care le poti face in casa ta:

 

1. Acoperisul casei

Un acoperis vechi poate reprezenta un real pericol pentru casa ta, din cauza riscului de a te trezi cu inundatii in perioada mai rece a anului, cand este si mai dificil de intervenit. Desi reprezinta o investitie destul de importanta, exista variante accesibile si extrem de rentabile pe termen lung pentru acoperis, precum tabla cutata, recomandata datorita pretului mai mic, protectia impotriva coroziunii, ceea ce ii ofera rezistenta in timp, si sistemul eficient de imbinare, datorita cutelor speciale. O investitie intr-un acoperis de calitate va fi necesara la un moment dat, iar cu putina atentie poti lua decizia inspirata care sa te scape de griji pentru multi ani de acum incolo.

 

2. Eficienta energetica

Eficienta termica a locuintelor reprezinta o problema destul de mare in Romania, in principal in zona rurala a tarii. Potrivit unui studiu realizat in anul 2016, in tara, de catre Asociatia Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania, din 7.470.000 gospodarii, 40% au nevoie de reparatii, iar numai 7 procente dintre proprietari au in plan reabilitarea termica. Izolarea peretilor interiori si exteriori, schimbarea ferestrelor, dar si a usilor de la intrare si din casa reprezinta prioritati pentru a asigura o eficienta energetica ridicata a casei, reducand astfel semnificativ din factura la incalzire pe termen lung.

 

3. Instalatia sanitara si conductele din casa

Instalatia sanitara si conductele din locuinta pot reprezenta reale motive de stres, dar si de pericol pe termen lung, mai ales daca sunt invechite. Potrivit unui studiu publicat in Statele Unite ale Americii, fiecare casa pierde anual 37.000 de litri de apa in fiecare an, din cauza defectiunilor minore la instalatia sanitara. Dincolo de date, exista mereu riscul sa te trezesti cu casa inundata, din cauza defectiunilor care pot aparea in timp, pe fondul uzurii.

 

4. Schimba caloriferele din casa

Scapa de caloriferele vechi din locuinta si apeleaza la modele mai noi si mai eficiente, pentru a te bucura de caldura distribuita eficient in casa in perioadele reci ale anului. E foarte important insa sa alegi un calorifer pe masura camerei destinate si sa nu faci greseala de a-l acoperi cu piese mari de mobilier.

 

5. Energia verde

Desi pare o investitie costisitoare la prima vedere, achizitionarea unor panouri solare te-ar putea ajuta sa reduci foarte mult din facturi, pe termen lung. Un avantaj pentru cei care vor sa treaca la energia verde este programul Casa Verde Plus, unde poti cere de la stat o suma nerambursabila de pana la 40.000 de lei.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole