Amenajarea spatiilor mici a fost intotdeauna o provocare, dar cei care au trecut cu brio de aceasta incercare se pot mandri cu realizarile lor. Ce au in comun aceste apartamente din New York? Toate sunt de mici dimensiuni (la limita dintre apartament si garsoniera), dar au stil si personalitate.

1. In primul caz, solutia excelenta pentru a imbina si living si dormitor a fost integrarea in amenajare a unui pat rabatibil tip Murphy, care pe timpul zilei sta ascuns in spatele unei oglinzi. Lumina naturala amplifica spatiul, iar ordinea exemplara permite camerei sa respire.

2. In al doilea caz, apartamentul este foarte mic, dar locuibil. Piesa de rezistenta este semineul si o sofa asezata la fereastra cu o priveliste minunata spre parc, compensand astfel pentru spatiul ingust.

3. Apartamentul numarul 3 pare luminos si spatios si bine eficientizat. Spatiile de depozitare pe verticala (deasupra unei mici canapele si a usii care duce spre dormitor) au ajutat la economisirea unui loc pretios in ergonomia locuintei. Si inaltimea tavanului a favorizat acest aspect.

Citește si: Amenajarea unui spatiu de 25 mp - echilibrul perfect intre functional si estetic

4. Aceasta locuinta este despre impactul detaliilor asupra decorului; fiecare colt a fost gandit pentru a crea un decor vesel, colorat, chic. Desi ar putea parea aglomerat, spatiul debordeaza de personalitate si decoratiuni variate, ele conferind farmecul acestui apartament.

5. In ultima amenajare, decizia proprietarei de a elimina usa dintre camera de zi si zona de noapte, a ajutat-o sa castige luminozitate si o mai buna circulatie; tocurile fostelor usi au fost vopsite in alb pentru a le scoate frumos in evidenta si a arata o trecere intre spatii. Desi minimala, amenajarea nu este deloc sterila; piesele de mobilier au fost atent alese de proprietara pentru a se potrivi spatiului si mai ales personalitatii sale.

Sursa foto: apartmenttherapy.com

Citește si: Design original si creativ intr-un apartament mic
Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!