5 lucruri de stiut despre peretii unui apartament inainte de cumpararea lui

Tocmai ai luat una din cele mai importante decizii din viata ta – cumpararea unei locuinte. Ai vizionat diverse apartamente, ai obtinut creditul si esti aproape sigur ca ai gasit locuinta cea mult dorita. Insa, nu esti sigur de materialele folosite la construirea imobilului si eziti. Este firesc sa fie asa. Iti doresti tot ce este mai bun pentru tine si familia ta astfel ca decizi sa privesti mai atent asupra materialelor utilizate de constructor. Si pornesti de la acelea care te vor influenta in mod direct: peretii locuintei. Ca sa iti venim in ajutor, am apelat la ajutorul specialistilor de la Ytong pentru a primi cele mai bune sfaturi si solutii. Iata cele 5 lucruri pe care ar trebui sa le urmaresti inainte de a lua decizia finala.

Deschide Galeria

Rezistenta peretilor

Rezistenta peretilor din cadrul unui apartament poate influenta nu doar stilul de viata, dar si designul interior al apartamentului sau tipul de mobilier catre care ai vrea sa te orientezi. Astfel, daca iti doresti piese de mobilier amplasate in partea superioara a peretului, potrivite pentru a crea mai mult spatiu, verifica din ce materiale sunt facuti peretii si rezistenta la smulgere a acestora. O structura omogena a zidariei din care sunt realizati peretii va permite o buna sustinere a mobilierului ancorat. Chiar daca vorbim despre pereti interiori cu o grosime nu foarte mare, in cazul solutiilor de pereti Ytong ancorarea greutatilor mari nu va fi nicio problema.

Un nivelul de umiditate echilibrat

Probabil ca ai simtit deseori un disconfort in interiorul locuintei cauzat de cele mai multe ori de nivelul de umiditate din incaperi. Fie aveai un aer prea uscat sau un aer umed care poate favoriza aparitia mucegaiului. Acest lucru este influentat de un factor la care probabil nu te-ai gandit: peretii. Cum se intampla acest lucru? Prin materialele de zidarie care sa permita transferul de vapori, echilibrand astfel climatul interior. Blocurile Ytong iti ofera aceste beneficii atat de importante prin faptul ca sunt produse 100% din materiale naturale, regland nivelul de umiditate datorita milioanelor de pori din compozitia lor.

Costurile de intretinere reduse

Costurile de intretinere ne afecteaza bugetul. In perioadele de iarna cand peretii se incalzesc greu sau vara cand se incing mai usor, resimtim aceste neplaceri prin cresterea costurilor la intretinere si la consumul de energie electrica pentru a ne incalzi si respectiv pentru a raci mediul ambiental. De aceea ai nevoie ca blocurile de zidarie sa-ti asigure un grad foarte bun de izolare termica. Facturile la utilitati pot sa scadea la jumatate intr-un bloc cu pereti Ytong; poti face astfel economii anuale importante.

Gradul de izolare fonica

Pereti subtiri, vecini pe care ii auzi ca si cum ar fi langa tine, toate astea iti sunt cunoscute. Si suntem convinsi ca acesta este unul din principalele lucruri pe care nu le mai doresti in noul tau apartament. Trebuie sa stii ca gradul de izolare fonica este influentat de grosimea peretilor. O densitate mai mare a blocurilor de zidarie iti asigura o izolare fonica superioara, de aceea este necesar sa afli cat mai multe despre calitatea viitorilor pereti.

Puntile termice

Desi este un termen mai tehnic, un inginer in constructii iti va putea explica de ce este atat de important sa nu existe punti termice. Acest lucru se intampla de obicei la imbinarea a doua suprafete realizate din materiale cu temperaturi diferite. Blocurile de zidarie Ytong se imbina exact si au avantajul ca se pot monta cu mortar in pat subtire care diminueaza sansele aparitiei acestor punti termice.

Informatii despre materiale

Am vazut in cele 5 puncte de mai sus cat de importante sunt zidurile blocului pentru un nivel de confort si de sanatate optim pentru viitorii locatari. De aceea, atunci pornesti la vizionari, nu te sfii deloc sa ii ceri constructorului sa iti ofere date despre produsele de zidarie utilizate. Un pret scazut ar putea ascunde materiale de slaba calitate, vicii de executie, lucruri care iti vor influenta negativ viata in acea locuinta.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole