Modele de bucatarii moderne de inspiratie rustica

Tendintele ultimilor ani ne-au aratat ca spatiile caselor noastre sufera transformari prin prisma activitatilor noastre. Ne dorim spatii stilate, decoruri personale care sa ne reprezinte, dar mai ales functiuni practice, utile in viata cotidiana. Bucataria este una din camerele pentru care ne dorim mai mult decat o simpla mobilare; ne dorim un decor cu personalitate, care sa ne incante ori de cate ori folosim spatiul respectiv.

Deschide Galeria

Bucatariile moderne de influente rustice le-am intalnit deseori in portofoliile designerilor si decoratorilor de interioare. Rustic nu inseamna doar o abordare campeneasca, ci si modernitate prin reinterpretare trasaturilor, conducandu-ne in final spre amenajari placute, calde, primitoare si mai ales contemporane, adaptate vremurilor pe care le traim.

Rusticul asa cum l-am perceput pana acum primeste noi fatete inspirate fie din shabby chic-ul caselor englezesti, fie vintage, retro sau chiar usor industrial (daca ne gandim la corpurile de iluminat cu forme brute sau peretele de caramida aparenta). Rezultatul inglobeaza astfel bucatarii speciale, pentru ca fiecare influenta vine cu farmecul ei sporind valoarea unui spatiu amenajat.

Lemnul ca material de baza (cu aspect de invechit, brut, reciclat), culori subtile, calde inspirate de natura, mobilier cu aspect vintage (patinat sau nu), dusumea sau parchet cu textura bruta, covorase sau carpete de inspiratie traditionala (covor tesut din lana) sunt doar cateva din trasaturile care se pot regasi si in bucataria ta. Accesoriile de tip rustic cum ar fi draperiile, naproanele, servetele, fata de masa si ustensilele de bucatarie sunt importante pentru ca ele te vor ajuta sa accentuezi stilul rustic-modern. Ia in calcul tesaturi precum cele din panza groasa de sac, in, bumbac, iuta sau canepa.

Daca esti in cautarea ideilor de amenajare pentru bucataria ta, iar stilul rustic se apropie de ceea ce ti-ai dori pentru aceasta incapere, inspira-te din modelele propuse in galeria de mai sus.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole