5 moduri prin care sa iti mentii plantele vii pe timp de iarna

Chiar daca plantele stau in ghivecele lor, aparent nederanjate de schimbarea anotimpurilor, va garantam ca ele resimt modificarile care se petrec. Cu zilele mai scurte, deci si cu lumina naturala mai putina, aer mai rece si mai uscat, iarna este un sezon dificil pentru plante si o provocare pentru a le mentine vii pana in primavara. Secretul consta in felul in care le ingrijim. Tineti cont de aceste sfaturi si veti avea plante fericite.

Deschide Galeria

Limitati udarea! Iarna, plantele cresc mai greu sau deloc, in functie de soi. De aceea, cantitatea de apa trebuie redusa. Cum faceti acest lucru? Simplu. Udati planta doar dupa ce ati incercat solul. Introduceti degetul putin in pamantul plantei si daca este uscat, atunci o puteti uda. Folositi intotdeauna apa calduta!

Mutati planta la o alta ferestra care sa-i ofere cat mai multa lumina. Rotiti planta din cand in cand, astfel incat sa primeasca lumina pe fiecare parte si sa se dezvolte uniform.

Intrucat cresterea este redusa pe timpul iernii, plantele nu au nevoie de fertilizatori sau ingrasamint.

Stergeti constant praful de pe frunzele plantelor. Folositi o carpa umeda si curatati-o pentru a o face sa respire mai bine si sa absoarba umiditatea din aer. De asemenea, e iumportant sa le inlaturati partile uscate, frunzele sau florile cazute.

In timpul iernii, umiditatea din camerele incalzite scade. Plantele au nevoie de umiditate pentru a ramane sanatoase; stropiti-le constant cu apa sau daca aveti un umidificator, folositi-l cu incredere.

Tineti plantele departe de sursele de caldura, cum ar fi caloriferul, sau de curentii de aer rece de pe pervazul ferestrei. Diferentele de temperatura pot dauna plantelor mai sensibile, precum gardenia, begonia sau craciunita. Asigurati-va ca exista un echilibru si ca nu se produc schimbari in aspectul lor; luati masuri daca observati frunze cazute sau uscate.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole