5 pasi pentru a face dormitorul sa para mai mare

Problema spatiului mic in care locuim ne face sa ne gandim mereu la cum am putea sa eficientizam perimetrul locuibil. Dormitorul este una din aceste camere si de multe ori ne-am dori sa para mai mare. Iata ce putem face.

Deschide Galeria

Lumina naturala ne este aliatul cel mai de pret. Permiteti luminii sa patrunda cat mai mult in interiorul camerei, facand-o sa para astfel mai mare, mai spatioasa. Folositi perdele semi-transparente si indepartati draperiile sau puteti chiar renunta de tot la ele.

Oglinzile sunt un aliat de incredere pentru decorul unui dormitor mic. Le puteti amenaja pe usile dulapului de haine si astfel sa reflecte mai mult spatiu si lumina naturala.

Nu folositi culori inchise sau puternice daca aveti un dormitor mic. Va va crea un sentiment neplacut, claustrofobic si veti inchide camera micsorand spatiul. In functie de dimensiuni, puteti opta pentru un perete accent cu o culoare de impact. In rest, folositi nuante neutre, deschise care sa ofere iluzia de mai mult spatiu. 

Less is more – cu cat mai putine piese de mobilier si cu cat mai putine decoratiuni, cu atat mai bine pentru spatiul din dormitor. Pastrati ordinea si organizati bine spatiul. De asemenea, alegeti piesele de mobilier potrivite pentru incaparea dumneavoastra. Nu ocupati tot spatiul cu un pat prea mare!

Ca in oricare spatiu mic, si pentru dormitor folositi peretii pentru a stoca pe verticala. Asezati patul pe colt si dulapuri inalte lipite de perete care sa va permita sa depozitati diversele lucruri. Cateva etajere intr-un colt va vor ajuta si ele sa economisiti spatiu pretios. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole