5 pasi pentru alegerea draperiilor potrivite

Desi poate va ganditi ca draperiile nu au o importanta in cadrul casei dumneavoastra, e bine sa stiti ca ele fac diferenta in cadrul amenajarii camerei. Vom dezvolta in cele ce urmeaza cinci pasi pentru alegerea corecta a perdelelor si/sau a draperiilor pentru casa.


Deschide Galeria

Draperiile dintr-o camera ar trebui privite ca o extensie naturala a fiecarei camere in parte. Uneori, din motive financiare, se opteaza pentru acelasi tip de draperie sau perdea in fiecare incapere, insa camerele difera intre ele, fiecare avand o tematica, stil si abordare specifice. Nu este obligatoriu sa le alegeti pe toate in acelasi timp. Acordati-va un ragaz financiar si decorati in timp camerele. E bine sa alegeti pe indelete modelul, textura si culoarea fiecarei perdele sau draperii in parte.

Culori si contrastele ofera camerei personalitate specifica si o individualizeaza in cadrul amenajarii per ansamblu. Uneori, exista aceasta gandire eronata cum ca perdelele sau draperiile ar trebui sa fie de aceeasi culoare precum cea a peretilor. Aceasta abordare functioneaza in spatiile cu pereti albi, in care perdelele diafane, albe, sustin luminozitatea incaperii, precum cele in stilul scandinav. E in regula sa folositi culori sau nuante diferite de cele existente pentru a oferi camerei un aspect unic. Si varianta nuantelor sau tonurilor apropiate de cele existente, in proportii mai inchise sau mai deschise sunt o optiune valabila.

Draperiile si perdelele imbraca o camera, asa ca textura materialului este si ea un factor de tinut cont atunci cand le alegem. O textura mai groasa va face camera mai plina si eventual mai calduroasa in zilele reci de iarna. Pentru un aspect romantic, puteti opta pentru catifea. Si modelul face o diferenta clara in ansamblul amenajarii; o varianta moderna este modelul geometric.

Stilul este important. Fie ca adoptati un stil modern, elegant sau mergeti pe o varianta mai relaxata cu nuante vii si modele cu print, alegeti astfel incat stilul sa se potriveasca cu amenajarea existenta, cu stilul dumneavoastra si mai ales cu personalitatea camerei. 

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...