5 plante aromatice pentru gradinile de interior

In  mediul urban extrem de aglomerat si poluat, lipsa spatiilor verzi ne influenteaza in mod negativ sanatatea si starea de spirit. Conceptul de gradini de interior apare astfel ca o dorinta de a reduce aceste efecte negative si de a infrumuseta spatiul locuit. Iata 5 plante aromatice pe care le poti creste si tu in propriul apartament.

Deschide Galeria

Aloe Vera este o planta suculenta cu frunzele lunguiete spre ascutite. Ii plac temperaturile potrivite, in jur de 20 de grade celsius si prefera multa lumina. Poate fi udata la 3 zile, ea preferand pamantul mai uscat. Este o planta cu beneficii de care puteti profita direct. Daca aveti arsuri solare sau mancarimi, puteti folosi aloe vera direct pe piele pentru a reduce inflamatia. Rupeti o frunza si lichidul va iesi din planta. O puteti aplica direct pe piele.

Rosiile sunt gustoase si ne incanta in fiecare vara cu aroma lor. Exista sortimente pitice care pot fi crescute cu usurinta in apartamente. Au nevoie de lumina multa si caldura pentru a creste. Ar trebui pozitionate la o fereastra indreptata spre sud. Pamantul ar trebui sa fie umezit tot timpul. Udati cu moderatie!

Coriandrul este o planta delicata cu un gust usor picant. Are nevoie de lumina, dar se vestejeste in caldura. Lumina ideala pentru el este soarele de dimineata. Udati pamantul cat sa fie umezit, nu imbibat in apa. Este un excelent condiment in special in preparatele orientale.

Busuiocul – este o planta aromata, ideala in bucatarie. Ii place sa creasca cu multa lumina si caldura. Asigurati-i un drenaj bun si orientare spre sud. Busuiocul va va rasplati cu aroma in mancaruri si cu un aspect placut in bucatarie.

Spanacul creste usor in zonele cu temperatura moderata. Alege un loc insorit care ii va asigura o temperatura constanta. Important de stiut este sa ii alegi un ghiveci adanc pentru ca radacinile sa aiba loc sa se dezvolte. Despre avantajele consumului de spanac stim inca de mici, asa ca nu veti da gres daca veti incepe sa il cultivati si voi la scara mica in mini gradina de interior. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole