5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul ofertant de care dispune, pentru că acestea ajută foarte mult în ceea ce privește cultivarea anumitor plante. Totuși, deși cultivăm o multitudine de fructe, arbuști și arbori, există câteva plante care abia acum încep să fie cultivate. Află care sunt aceste plante care s-au adaptat la condițiile climatice din România și ce trebuie să faci pentru a le cultiva.

Smochinul

Deși este mai puțin cunoscut acest lucru, smochinul aparție ca specie genului Ficus. Smochinul este de fapt un arbust, cu o înălțime relativ medie, drept pentru care plantarea se poate face doar la exterior.

fructe de smochin pe creanga

Un smochin nu se crește cu dificultate, însă trebuie să fii atent la tipul acestuia pentru că fiecare în parte necesită anumite condiții. Smochinul este un arbust roditor, cu fructe delicioase, însă pentru a ajunge la rod este nevoie să îi creezi acestuia condițiile optime. Smochinul iubește căldura, așadar va trebui să optezi pentru o zonă cât mai însorită a grădinii. este important de asemenea să protejezi arbustul de îngheț, iar pentru aceasta poți apela la diferite tipuri de protecții pentru iarnă.

Fructul dragonului

Cunoscut și sub numele de Pitaya, Fructul dragonului este exotic și delicios, fiind perfect gustări rapide și hrănitoare. Fructul dragonului face parte din familia cactușilor, iar aspectul este asemănător cu cel al fructului de kiwi. Semințele seamănă  foarte mult cu cele de kiwi, însă fructul este diferit ca textură și culoare. Fructul dragonului este însă bogat în vitamina C și magneziu, aducând un aport semnificativ în ceea ce privește energia de care arenevoie corpul pentru a putea funcționa.

planta cu fructul dragonului

Deși se găsește destul de rar în magazine, fructul dragonului se poate cultiva și la noi în țară. Este nevoie de protejarea plantei mai ales în perioada de după plantare și până la creștere efectivă, pentru ca planta să nu înghețe.

Cătina

Cătina este un arbust cultivat și la noi în țară, în special în regiunile muntoase. Cătina este un produs cultivat în special pentru proprietățile excelente în dezvoltare imunității. În combinație cu mierea, cătina este excelentă pentru tratarea și prevenirea răcelilor.

fructe de catina pe creanga

Aronia

De asemenea folosită în scopuri farmaceutice, aronia fiind considerat a fi unul dintre cele mai sănătoase fructe de pe Pământ. Aronia este o plantă foarte rezistentă la îngheț, astfel că poate fi plantată în orice zonă a țării. De asemenea, ar fi indicat să știi că planta iubește în egală măsură soarele și umbra, așadar va trebui să iei în considerare plantarea într-o zonă nu foarte expusă la soare.

fructe de aronie pe creanga

Fructele de aronia sunt albastre, violet sau roșii și pot fi congelate, pentru a fi consumate atunci când este nevoie de acestea.

Migdalul

Migdalele sunt cunoscute în întreaga lume, deoarece acestea stau la baza realizării amai multe preparate precum: lapte de migdale, unt de migdale sau făină de migdale. Migdalul iubește temperaturile ridicate, așadar poate fi plantat în zone însorite, fără prea multă umiditate.

Migdal inflorit

Acestea sunt plantele pe care le poți cultiva și tu pe teritoriul țării noastre, pentru a te bucura de fructe perfecte și de adevărate resurse de vitamine și minerale. Citește despre preferințele fiecărei plante în parte și transformă-ți grădina într-un spațiu cu adevărat exotic.

Reclama

Articole noi

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...

Amenajare eleganta apartament cu 4 camere – catifea si pete de culoare puternice

O amenajare in stil modern, elegant, spatii aerisite si...