5 proiecte DIY din usi de lemn vechi

Ai terminat procesul de renovare si esti foarte multumit de rezultat. Insa ai ramas cu multe lucruri pe care le-ai inlocuit si nu stii ce sa mai faci cu ele. Primul tau gand este sa le arunci. Usile sunt printre primele lucruri pe care le schimbi atunci cand renovezi si probabil primele de care vrei sa scapi tinand cont de volumul pe care il ocupa. Nu le arunca inca; iata ce iti propunem: 5 proiecte DIY din usi de lemn vechi prin care vei face economii si vei aduce originalitate in decor. 

Deschide Galeria

In functie de gradul de degradare al usii, ai nevoie sa o reconditionezi pentru ca proiectul sa iasa asa cum iti doresti. Daca ai ales sa mergi pe un stil vintage, atunci vopseaua putin sarita s-ar putea sa fie chiar in avantajul proiectului tau.

Din usi de lemn vechi poti realiza un cuier original pentru holul casei; daca locuiesti intr-un spatiu mic, un astfel de obiect va fi si practic si estetic. Adaugati si doua sertare in partea inferioara pentru un plus de spatiu pentru stocare. Simplifica proiectul si mai mult daca folosesti doar o parte din usa pentru a crea un cuier doar de haine sau prosoape pentru baie. Fixeaza partea de lemn si adauga in ea manerele pe care le poti cumpara de la magazinele de bricolaj. 

Cu putina creativitate, din vechea usa poti crea o tablie de pat; vopseste-o astfel incat sa se potriveasca cu decorul dormitorului si iata cum ai rezolvat ieftin si rapid problema inlocuirii patului. 

Vopseste usa cu vopsea de tabla scolara si l-ai facut pe cel mic fericit. Mai poti taia din usa daca aceasta este prea mare pentru a se integra in perete sau ar ocupa prea mult loc din camera. Va putea desena ori de cate ori are chef. Si tu poti beneficia de pe urma acestui proiect. Fixeaza usa pe latime in zona in care ai biroul si creeaza-ti propriul orar si lucrurile importante din agenda. Nu vei mai uita de programarea la medic sau de plata facturii la internet. 

Nu stii cum sa decorezi coltul din camera? Nimic mai simplu. Foloseste doua usi din lemn vechi si ai rezolvat problema. Stim ca suna ciudat dar rezultatul e fantastic. Pentru acest proiect ai nevoie de un tamplar care sa iti taie in parti egale usa; mai trebuie sa adaugi si doua sau trei etajere pentru a completa noua piesa de mobilier creata. Aplica o vopsea complementara culorii de pe perete. Daca peretele este alb poti folosi oranj pentru a crea o zona de efect in camera. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole