fbpx

5 reguli simple pentru a trai mai ecologic

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Pe masura ce planeta devine tot mai poluata, fiecare din noi trebuie sa constientizeze ca puterea de a micsora acest pericol sta in actiunile pe care le intreprindem zi de zi. Iata cateva reguli simple pentru a trai mai ecologic.

Deschide Galeria

Reciclarea este cuvantul cheie in tot acest proces. Desi poate nu acordati importanta cuvenita atunci cand aruncati gunoiul, selectarea deseurilor este importanta. Sticlele si orice recipiente din plastic trebuie sa fie separate de resturile menajere. Exista aparate speciale in marile centre comerciale unde le puteti duce si recicla. Deci, reciclati, reciclati si iar reciclati!

Folositi becurile LED in locul celor clasice. Veti salva energie si veti plati mai putin la fiecare factura. In plus, ele sunt create special pentru a rezista mai mult, deci investitia in astfel de becuri are avantaje pe plan indelungat si se amortizeaza in timp.

Folositi mai putina hartie! Alegeti sa nu mai primiti acasa, in posta, facturile ci doar in varianta online, pe email. Veti salva astfel multi copaci de la taiere! Vorbiti si cu cei din jurul vostru si convingeti-i si pe ei sa adopte aceasta atitudine. Cu cat mai multi cu atat mai bine pentru natura.

Stingeti lumina daca nu aveti nevoie de ea si scoateti din priza orice cablu de telefon, tableta sau laptop atunci cand nu le mai folositi. E valabil si pentru robotul de bucatarie, prajitorul de paine, televizorul sau uscatorul de par. Economia de energie este mica, insa pe termen lung efectele pozitive se vor vedea.

Folositi detergenti ecologici, programele ecologice ale masinilor de spalat rufe. Nu porniti masina de spalat doar pentru doua haine. Evitati risipa de energie si de apa! Si daca tot am pomenit de apa, atunci cand va spalati pe dinti sau faceti dus, nu lasati apa sa curga in gol cat timp va periati dintii sau va sapuniti. Gesturi mici dar cu insemnatate mare pentru planeta noastra. 

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...