5 reguli simple pentru a trai mai ecologic

Pe masura ce planeta devine tot mai poluata, fiecare din noi trebuie sa constientizeze ca puterea de a micsora acest pericol sta in actiunile pe care le intreprindem zi de zi. Iata cateva reguli simple pentru a trai mai ecologic.


Deschide Galeria

Reciclarea este cuvantul cheie in tot acest proces. Desi poate nu acordati importanta cuvenita atunci cand aruncati gunoiul, selectarea deseurilor este importanta. Sticlele si orice recipiente din plastic trebuie sa fie separate de resturile menajere. Exista aparate speciale in marile centre comerciale unde le puteti duce si recicla. Deci, reciclati, reciclati si iar reciclati!

Folositi becurile LED in locul celor clasice. Veti salva energie si veti plati mai putin la fiecare factura. In plus, ele sunt create special pentru a rezista mai mult, deci investitia in astfel de becuri are avantaje pe plan indelungat si se amortizeaza in timp.

Folositi mai putina hartie! Alegeti sa nu mai primiti acasa, in posta, facturile ci doar in varianta online, pe email. Veti salva astfel multi copaci de la taiere! Vorbiti si cu cei din jurul vostru si convingeti-i si pe ei sa adopte aceasta atitudine. Cu cat mai multi cu atat mai bine pentru natura.

Stingeti lumina daca nu aveti nevoie de ea si scoateti din priza orice cablu de telefon, tableta sau laptop atunci cand nu le mai folositi. E valabil si pentru robotul de bucatarie, prajitorul de paine, televizorul sau uscatorul de par. Economia de energie este mica, insa pe termen lung efectele pozitive se vor vedea.

Folositi detergenti ecologici, programele ecologice ale masinilor de spalat rufe. Nu porniti masina de spalat doar pentru doua haine. Evitati risipa de energie si de apa! Si daca tot am pomenit de apa, atunci cand va spalati pe dinti sau faceti dus, nu lasati apa sa curga in gol cat timp va periati dintii sau va sapuniti. Gesturi mici dar cu insemnatate mare pentru planeta noastra. 

Articole noi

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...