5 secrete pentru casa ta

Imaginea casei tale nu tine intotdeauna de bugetul de care dispui in amenajarea ei. De multe ori, exista mici secrete pe care trebuie sa le stii daca vrei, de exemplu, ca perdeaua sa arate bine in dormitorul tau, fie ca ai dat o avere pe ea, fie ca a fost un chilipir.

Deschide Galeria

Renunta la seturi
Sau macar nu exagera. Asta nu inseamna sa creezi discrepanta, dar alege piese diferite de mobilier care sa fie complementare, sa se potriveasca fara sa fie identice. Iata cum arata o masa de dining cu scaune diferite, dar care se completeaza perfect.

Inalt si lat
Perdelele nu trebuie dispuse exact pe dimensiunile ferestrei. Asaza perdelele in inaltime incepand cu cel putin 30 de cm deasupra ramei si cat poti de mult in latime. Astfel, ferestrele vor parea mai mari.

Obiecte decorative la nivelul ochiului
Nu aseza un tablou prea sus pe perete daca vrei sa il admire cineva. E mai mult decat un secret, e o regula de aur: obiectele decorative de pe perete trebuie asezate la nivelul ochiului. Fie ca vorbim de oglinzi, fie ca vorbim de tablouri, acestea trebuie sa fie vizibile. In plus, vor avea si un efect de echilibru al spatiului incaperii. 
Pentru a-ti fi mai usor, traseaza o linie orizontala la nivelul ochilor, apoi asaza tabloruile de o parte si de alta a ei.

Masoara 
Stabileste dimensiunile camerei, rafturilor, ferestrelor inainte sa pleci la cumparaturi pentru mobila sau decoratiuni. Nu fi prea increzator in aproximarea ”din ochi” in magazin, acesta este mult mai mare decat camera ta si obiectele par mai mici.

Pastreaza simplitatea
Nu incarca incaperea cu foarte multe decoratiuni si obiecte de mobilier. Camera va parea inghesuita si sufocanta. Pastreaza camera cat mai simpla, cu doar cateva elemente, dar de efect. Astfel, vei crea impresia de spatiu si aerisire.

Sursa foto: pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole