5 sfaturi de gradinarit pentru interior

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Pentru a avea plante bine intretinute la interior este necesar sa urmezi cateva sfaturi de gradinarit simple si eficiente. Iata cateva dintre acestea.

Deschide Galeria

Alege plante care se potrivesc mediului in care locuiesti. Chiar daca esti un amator intr-ale gradinaritului, poti creste plantele preferate daca tii cont de conditiile de crestere specifice fiecarei plante si mai ales de cantitatea de lumina necesara. Asa ca asigura-te ca plantele tale au lumina suficienta si o temperatura optima pentru a se dezvolta corect.

In acest sens, e important sa eviti pozitionarea plantelor in lumina directa a soarelui. In timpul verii, plantele ar trebui sa fie asezate la o distanta potrivita fata de ferestre pentru a evita uscarea excesiva. La fel de important este sa nu plasezi ghivecele deasupra unei zone directe de caldura, cum ar fi radiatoarele sau caloriferele. Evitati zonele prea umbroase; plantele au nevoie de o cantitate de lumina suficienta pentru a produce fotosinteza eficienta.

O data la doi ani, iti recomandam sa inlocuiesti ghivecele plantelor cu unele mai mari. Astfel, le vei asigura un mediu propice pentru dezvoltare si o crestere sanatoasa.

Uda intotdeauna cu masura plantele! In plus, asigura-le un drenaj eficient. Cumpara ghivece cu gauri pentru a permite surplusului de apa sa se scurga intr-un suport si radacinilor sa nu se inece si astfel  sa se aeriseasca eficient.

Invata cum sa recunosti din timp potentialele probleme ale plantelor. Astfel, urmareste semnele precum caderea mugurilor, frunze ofilite sau cu varfuri maronii care ar putea indica o umiditate scazuta a aerului din incapere sau din contra, mucegai si putrezire partiala pentru o umiditate prea mare.

Fiindca ne apropiem cu pasi repezi de anotimpul rece, este bine sa te gandesti la pregatirea plantelor pentru iarna. De obicei, in aceasta perioada, plantele intra intr-un soi de hibernare care presupune o activitate scazuta. Este recomandat sa reduci cantitatea de apa si ingrasamant pe timpul iernii. Mutati plantele de la ferestre, pentru ca de obicei aceste zone sunt destul de reci si le vor afecta.

Cu siguranta, daca veti tine cont de aceste sfaturi, veti reusi sa cresteti plante frumoase si fericite. Spor la gradinarit!  

Reclama

Articole noi

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...