5 sfaturi pentru vopsirea corecta a unei piese de mobilier

Sa vopsesti singur acasa o piesa de mobilier, nu este o sarcina dificila. Insa exista greseli pe care le poti face fara sa stii. Pentru ca proiectul tau sa iasa bine, tine cont de urmatoarele sfaturi:

Deschide Galeria
  1. Slefuieste suprafata obiectului cu smirghel. Acest pas este important pentru ca vopseaua sa poata adera mai bine la suprafata de lucru. Daca aceasta este din lemn foloseste smirghel pentru lemn de granulatie 150. Daca exista lac sau vopsea veche, este bine sa il eliminati complet inainte de a aplica un strat nou de vopsea.
  2. Curatati intotdeauna resturile cu o carpa uscata. Stergeti mereu orice urma de rumegus sau praf de pe suprafata piesei de mobila.
  3. Inaintea vopsirii se aplica pe suprafata slefuita si curatata un strat de grund. Se lasa sa se usuce complet, dupa care se mai slefuieste suprafata in cazul in care exista mici denivelari ramase de la picaturile de grund uscate.
  4. Aplicati 2-3 straturi de vopsea. Este important sa lasati sa se usuce dupa fiecare aplicare a unui strat de vopsea. Sunt necesare aproximativ 6-8 de ore intre fiecare strat aplicat. Daca este necesar se slefuieste foarte usor, indepartand orice urma de reziduu. Ulterior se aplica urmatorul strat de vopsea.
  5. Inainte de a folosi obiectul sau piesa de mobilier, lasati sa se usuce bine aproximativ 72 de ore.

Spor la treaba!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole