5 sisteme interesante de iluminat pentru locuinte

Sistemul de iluminat al locuintei poate fi unul dintre cele mai importante elemente de design interior. Modul cum sunt amplasate sursele de lumina pot face ca o camera mica sa para mult mai incapatoare decat este in realitate.

Deschide Galeria

De asemenea poate accentua decoratiunile camerei chiar daca acestea sunt amplasate in colturile mai intunecate. Pe langa obiectele pe care le pune in lumina, insusi lustrele sau lampile, prin designul lor sunt niste excelente accesorii care infrumuseteaza decorul general.

Foto 1. Scarile sunt niste zone perfecte in care putem folosi lumina ambientala, dar nu numai in scopuri decoraive ci si practice. Niste benzi de tip LED pot si prinse sub o sina, pe peretele de langa trepte, la o distanta rezonabila. Acestea pot lumina dar pot oferi si un efect interesant.

Foto 2. Anumite corpuri de iluminat profita de efectele pe care le creeaza, de jocurile de lumini si umbre. Iata niste forme complicate de iluminat, care dau o senzatie de ireal.

Citeste si Benzile cu LED-uri, noul trend in iluminarea casei

Foto 3. Literele luminoase nu sunt atat de practice pe cat sunt de frumoase. Cuvantul pe care il formeaza aceste litere luminoase pot schimba starea de spirit a celui care intra in locuinta. In functie de stilul dumneavoastra, puteti alege niste tipuri de litere sau de culori care sa va reprezinte mai bine.

Foto 4. Instalatiile luminoase nu se demodeaza niciodata. Fie ca sunt cele cu beculete mici, fie ca sunt cu beculete mai mari, acestea pot fi amplasate in dormitor, hol sau sufragerie pentru a da un aer neconventional incaperii.

Foto 5. Sfori luminoase. Aceste sfori luminoase sunt opera unui birou de arhitectura. Montate intr-un hol minimalist din lemn ofera o imagine cu adevarat autentica. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole