5 solutii naturale de curatat casa

Iarna a trecut. E momentul sa ne apucam de curatenia de primavara, sa ne readucem casa la lumina si sa o facem sa straluceasca din nou. E bine sa stiti ca puteti folosi ca alternativa, solutii naturale de curatat, prietenoase cu mediul si mai putin nocive pentru sanatatea dumneavoastra. Iata cateva dintre ele.

Deschide Galeria

O solutie de curatat universala o puteti crea din apa si otet, la care sa adaugati putin ulei esential de arbore de ceai si suc de grepfrut. Puneti intr-un recipient tip spray si utilizati solutia pentru a curata aproape orice suprafata din casa care, bineinteles, nu este sensibila la vreunul din produse.

Clorul poate fi foarte nociv pentru organism, in special daca suferiti de alergii la produse chimicale. Inlocuiti-l cu o solutie naturala din lamaie si peroxid de hidrogen (apa oxigenata). Combinatia este eficienta pentru orice suprafata doriti sa o curatati, de la suprafetele din baie pana la piese de lenjerie.

Otetul ne este si el de ajutor inca o data in procedul de curatenie. Amestecati 3 pahare de apa cu jumatate detergent lichid bland, un pahar de otet, jumatate de lingura de ulei de masline si 10 picaturi de ulei esential (optional). Utilizati un recipient tip spray pentru a mixa partile si apoi pentru a curata eficient suprafetele de praf. (Citeste in detaliu aici)

Creati-va propriul odorizant de frigider cu bicarbonat si un strop de ulei esential pentru a elimina mirosurile neplacute care se acumuleaza deseori dupa ierni copioase.

In preajma copiilor si a animalelor este bine sa nu folositi produse chimicale. Utilizati un produs natural, universal pe baza de ulei esential de arbore de ceai. Acesta are proprietati antibacteriene si antifungice si poate fi utilizat cu incredere pe mai toate suprafetele din casa. Amestecati 4 parti apa cu 10 picaturi de ulei esential si turnati intr-un recipient spray. Veti curata usor si fara probleme chiar si jucariile copiilor. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole