fbpx

5 exemple de spatii alternative de locuit

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Cu o populatie a planetei care este intr-o continua crestere sunt tot mai necesare alternative la spatiile clasice de locuit. Tendinta este ca locuintele sa devina din ce in ce mai mici pentu a se economisi spatiu, si implicit bani. Motivul: o locuinta mai mica este mai usor de incalzit si intretinut. Cu multa creativitate si gandire iesita putin din limitele rigide ale conventionalului, notiunea de casa tipica "sufera" o imbunatatire, mai ales pentru cei care cauta solutii mai eco "friendly".

Deschide Galeria

Iata aici 5 sugestii care sigur o sa va puna pe ganduri:

1. Apartramentele tip container

Olandezii sunt cei care le-au promovat ca solutii de locuit pentru studentii care nu mai avea locuri in camin. Aceste containere au fost initial folosite pentru transpotarea marfurilor, apoi reconditionate si dotate cu cele necesare pentru a putea fi locuite. Oricine poate apela la aceasta solutie, sunt prefabricare, se gasesc peste tot in lume si necesita interventii minie de constructie.

2 Casutele "minuscule"

In lume exista o adevarata miscare a celor care prefera sa locuiasca in aceste case "minuscule". De obicei sunt construite din materiale nepoluante iar obiectele de mobilier sunt extensibile pentru a putea a economisi spatiu. De exemplu patul se poate transforma in canapea, masa este pliabila, iar usile sunt glisante.

3. Locuinte in panouri publicitare

Pe cat de neobisnuit suna pe atat de functionale ar putea fi. Sunt inca in faza de prototip , iar ideea a fost a unei echipe de arhitecti din Slovacia ca spatiu de locuit pentru oamenii fara adapost. Au forma triungiulara, ar cuprinde o bucatarie, o camera de zi si o mica baie. Pe peretii exteriori vor fi montate panouri pubicitare.

4. Iurtele

Aceste tipuri de locuinte sunt specifice Asiei Centrale si devin din ce in ce mai populare ca alternativa de locuit pentru ca sunt usor de construit si transportat. Sunt facute dintr-un cadru circular de lemn si acoperite cu un material textil rezistent la ploaie si vant.

Citeste si Te-ai saturat sa platesti chirie? Alternativa inedita care necesita putin curaj!

5 Tomberoanele transformate in locuinte

Proiectul este al unui american care incearca sa ofere oamenilor strazii un loc in care se pot adaposti. Aceste locuinte sunt mobile, sunt construite din resturi de materiale si vopsite in culori vioaie pentru a atrage atentie asupra nevoii de ajutor pe care o au oamenii fara adpost.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...