5 exemple de spatii alternative de locuit

Cu o populatie a planetei care este intr-o continua crestere sunt tot mai necesare alternative la spatiile clasice de locuit. Tendinta este ca locuintele sa devina din ce in ce mai mici pentu a se economisi spatiu, si implicit bani. Motivul: o locuinta mai mica este mai usor de incalzit si intretinut. Cu multa creativitate si gandire iesita putin din limitele rigide ale conventionalului, notiunea de casa tipica "sufera" o imbunatatire, mai ales pentru cei care cauta solutii mai eco "friendly".


Deschide Galeria

Iata aici 5 sugestii care sigur o sa va puna pe ganduri:

1. Apartramentele tip container

Olandezii sunt cei care le-au promovat ca solutii de locuit pentru studentii care nu mai avea locuri in camin. Aceste containere au fost initial folosite pentru transpotarea marfurilor, apoi reconditionate si dotate cu cele necesare pentru a putea fi locuite. Oricine poate apela la aceasta solutie, sunt prefabricare, se gasesc peste tot in lume si necesita interventii minie de constructie.

2 Casutele "minuscule"

In lume exista o adevarata miscare a celor care prefera sa locuiasca in aceste case "minuscule". De obicei sunt construite din materiale nepoluante iar obiectele de mobilier sunt extensibile pentru a putea a economisi spatiu. De exemplu patul se poate transforma in canapea, masa este pliabila, iar usile sunt glisante.

3. Locuinte in panouri publicitare

Pe cat de neobisnuit suna pe atat de functionale ar putea fi. Sunt inca in faza de prototip , iar ideea a fost a unei echipe de arhitecti din Slovacia ca spatiu de locuit pentru oamenii fara adapost. Au forma triungiulara, ar cuprinde o bucatarie, o camera de zi si o mica baie. Pe peretii exteriori vor fi montate panouri pubicitare.

4. Iurtele

Aceste tipuri de locuinte sunt specifice Asiei Centrale si devin din ce in ce mai populare ca alternativa de locuit pentru ca sunt usor de construit si transportat. Sunt facute dintr-un cadru circular de lemn si acoperite cu un material textil rezistent la ploaie si vant.

Citeste si Te-ai saturat sa platesti chirie? Alternativa inedita care necesita putin curaj!

5 Tomberoanele transformate in locuinte

Proiectul este al unui american care incearca sa ofere oamenilor strazii un loc in care se pot adaposti. Aceste locuinte sunt mobile, sunt construite din resturi de materiale si vopsite in culori vioaie pentru a atrage atentie asupra nevoii de ajutor pe care o au oamenii fara adpost.

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...