5 stiluri pentru amenajarea unui living mic

Avem o suprafata redusa pentru living si o amenajare pe care nu prea stim cum sa o abordam. De aceea, ne-am propus sa iti aratam cat de simplu iti poti configura amenajarea pentru living urmarind exemplele selectate.

Deschide Galeria

Prima amenajare ne propune un stil cu accente feminine. Cum pot fi ele redate la nivelul unei amenajari? Prin decoratiuni, accesorii si accente de culoare. Pastrati o baza neutra la care se pot adauga draperii cu motiv floral, perne decorative cu un motiv asemanator (se poate folosi acelasi material ca cel al draperiilor). De asemenea, cateva tuse de culoare vor completa armonios decorul.

Iti plac culorile puternice? Iata o propunere indrazneata: rosul. O idee buna mai ales daca incaperea are orientare spre nord. Accentele de rosu vor incalzi camera si vor dinamiza amenajarea. Amenajarea propusa se bazeaza pe un fundal neutru pe care sunt adaugate accentele de rosu. In cazul nostru, canapeaua are o nuanta de rosu bine aleasa, suficient cat sa nu oboseasca ochiul. Peretii sunt zugraviti cu o nuanta vie de rosu, dar doar de la jumatate in sus, partea inferioara fiind amenajata sub forma unor lambriuri albe care echilibreaza intensitatea culorii.

Si pentru ca in 2017, culoarea anului este verde, iata si o propunere fresh, plina de viata. Avem un perete-accent decorat cu verde, iar restul elementelor care compun amenajarea pastreaza un ton neutru. Tapiteria crem a canapelei si fotoliului, precum si esenta de lemn de nuc a masutei si a sistemului cu rafturi completeaza armonios o amenajare parca desprinsa din natura. Tematica verdelui este preluata discret si la nivelul pernelor decorative sau al ghiveciului cu planta.

Iti doresti un stil elegant, dar relaxant si confortabil in acelasi timp? Foloseste nuante de albastru, completate cu alb si gri. O canapea tip coltar, o masuta alba cu decoratiuni in diverse tonuri de albastru, perne decorative pe masura si o masuta laterala alba cu o lampa. Pentru pereti poti incerca aceeasi abordare cu lambriuri albe folosita in cazul livingului cu rosu.

Pentru o amenajare eleganta, de inspiratie clasica, poti aborda aceeasi linie neutra in nuante diferite de crem si bej, mergand chiar inspre maro-brun. Alege o sofa in stil clasic, impozanta completata de unul sau 2 fotolii pe masura. Masuta de cafea neaparat din lemn masiv. Pentru ca vorbim de o abordare neutra, variaza texturile pentru a pune in valoare amenajarea: draperii, covor pufos, tablouri, piesa decorativa din ratan (ar putea fi chiar un puf), iata doar cateva elemente care pot completa in mod fericit un astfel de decor.

Sursa foto: design-remont

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole