5 tipuri de lampi pentru un iluminat profesional – cum facem cea mai buna alegere

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Fie ca ne referim la un spatiu rezidential, un spatiu comercial sau la un spatiu public, iluminatul are un rol foarte important deoarece scoate in evidenta elemente importante din acea incapere si creeaza scenarii perfecte pentru persoanele ce petrec timp in acel loc. Expertii ne asigura de faptul ca lumina ne ajuta sa traim frumos intr-un ambient daca este bine gandita prin jocurile create si purtate pe elementele de decor, mobilier sau elemente fixe. Haideti sa vedem impreuna ce tipuri de lampi (surse de lumini) ne recomanda specialistii de la Philips pentru un iluminat profesional si nu numai.

Deschide Galeria

Lampi cu incandescenta

Lampile cu incandescenta ne amintesc de becul clasic, fiind si printre cele mai populare. Au cea mai mica durata de viata si se inlocuiesc treptat cu variante mai economice. Cu toate acestea, ele se recomanda in zonele cu joasa tensiune furnizata de generatoare sau baterii. Daca esti in cautarea unor astfel de lampi specifice, vei gasi aici o varietate adaptata nevoilor tale, fie ele in cadrul locuintei, fie pentru un iluminat industrial sau profesional.

Lampi cu halogen

In zilele noastre, aceste lampi cu halogen reprezinta inlocuitorul perfect pentru becurile traditionale din corpurile de iluminat clasice; creeaza o lumina alba, apropiata de lumina naturala. Becurile cu halogen au o durata dubla fata de cele standard. Se aprind imediat si permit reglarea intensitatii luminoase. Spre exemplu, lampile de aici pot fi folosite ca iluminat general sau de accent atat in locuinte, birouri, restaurante sau hoteluri.

Lampi fluorescente

Becurile fluorescente emit o lumina confortabila, potrivite pentru a crea o ambianta placuta. Astfel de becuri sunt performante si recomandate pentru locurile unde este nevoie ca luminile sa stea aprinse perioade lungi de timp. Formele variate, de tija, de spirala, cele tip deco (globuri, lumanari) sau tuburile sunt potrivite pentru diverse nevoi: birouri de studiu, corp de iluminat pentru tavan sau suprafete mari precum coridoarele sau garajele.

Sistem de iluminat cu LED

Eficienta energetica a tehnologiei LED este cea care determina de cele mai multe ori tranzitia dinspre becurile incandescente sau chiar economice. Au o durata de viata foarte mare, sunt rezistente la socuri, nu se incalzesc si, foarte important, nu contin mercur sau plumb. De aceea, specialistii le recomanda atat pentru iluminatul locuintelor cat si pentru scoli, spitale, magazine sau hoteluri sau orice zone publice unde lumina este permanent aprinsa.

Lampi compacte cu halogenuri metalice

Aceste tipuri de lampi speciale se caracterizeaza printr-un fascicul luminos de lumina alba, stralucitoare, de mare intensitate care face marfurile sa arate irezistibil, acest lucru fiind posibil prin redarea excelenta a culorilor, cu mai mult rosu. Este utilizat cu preponderenta in iluminatul de accent si al vitrinelor in magazine precum si in cel decorativ pentru interior.

Reclama

Articole noi

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...