Orice proprietar de gospodarie trebuie sa aiba mereu la indemana o magazie cu scule și unelte potrivite pentru munca in gospodarie, fie ca vorbim despre reparatii mici, extinderea casei sau ridicarea unei anexe in curte. Mai ales in situatiile de criza, uneltele se pot dovedi foarte utile pentru a interveni acolo unde este cazul.

5 tipuri de unelte pe care orice gospodar trebuie sa le aiba mereu la indemana
 

5 tipuri de unelte pe care orice gospodar trebuie sa le aiba mereu la indemana:

 

1. O trusa cu cele mai importante scule de mana

Micile reparatii din casa nu necesita de multe ori o echipa de profesionisti pentru a rezolva problemele, motiv pentru care tu trebuie sa fii mereu pregatit cu lucrurile esentiale. Niciunei case sau gospodarii nu trebuie sa ii lipseasca o trusa completa cu cele mai importante scule de mana, care iti va permite sa rezolvi probleme casnice extrem de comune. Vorbim aici despre surubelnite, un patent, chei de diverse tipuri, ruleta, boloboc, lanterna, foarfeca de tabla si un ciocan.

 

2. Cel mai bun ajutor pentru lucrarile mai ample

Unele reparatii din gospodarie nu pot fi rezolvate cu un ciocan, cu strangerea suruburilor sau cu o cheie. Mai ales atunci cand vorbim despre obiecte din aliaj, e posibil sa ai nevoie de un ajutor mai profesionist. Desigur, nu ne referim la un meserias, ci la un aparat de sudura care te va ajuta sa duci la bun sfarsit orice provocare mai dificila din gospodaria ta, fie ca vorbim despre reparatii sau proiecte personale, in curtea casei.

 

3. Un set complet de scule electrice

Alaturi de un aparat de sudura, e important sa ai mereu in magazie un set de scule electrice, care nu numai ca te vor ajuta sa termini mai repede orice proiect ai avea de finalizat, dar vor fi mult mai eficiente si flexibile decat sculele clasice de mana. Surubelnitele electrice sau masina de gaurit cu sau fara percutie sunt doua dintre sculele pe care trebuie sa le ai in permanenta in gospodaria ta.

 

4. Uneltele de gradina

Daca una dintre pasiunile tale pentru orele libere este gradina de flori, atunci e important sa ai la dispozitie uneltele necesare muncii in gradina. O cazma, lopata, sapa, foarfece, dar si un fierastrau sunt necesare pentru a putea duce la bun sfarsit orice proiect. De asemenea, e important sa ai si un sistem de irigare eficient, pentru a nu fi nevoit in fiecare zi sa uzi personal plantele si florile din gradina ta, cu stropitoarea.

 

5. Daca vrei sa zugravesti

Nu vei avea nevoie de un profesionist de fiecare data cand vei dori sa dai un aer nou casei tale. Cu cateva pensule, un trafalet, un spaclu, un razuitor si o tavita pentru vopsele, vei reusi sa te descurci de minune. De asemenea, vei avea nevoie si de o scara, pentru a ajunge in locurile mai dificile. Pentru lucrari mai complexe, exista totusi posibilitatea sa ai nevoie de ajutorul unei echipe.

 

Nimeni nu spune ca munca in gospodarie este usoara si oricine ar putea sa o faca fara probleme, insa nu trebuie sa devina o adevarata corvoada. De aceea, cu uneltele potrivite la indemana, vei putea sa te organizezi mai simplu si sa obtii chiar rezultate impresionante.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Ivanko80

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!