5 trucuri pentru a face tavanul sa para mai inalt

Daca locuiti intr-o casa in care inaltimea tavanului va nemultumeste, e bine sa stiti ca exista cateva trucuri pe care le puteti aplica astfel incat tavanul sa para mai inalt. Iata ce puteti face.

Deschide Galeria

Cand varuiti, lasati o dunga mai groasa intre tavan si perete, existinzand culoarea tavanului jos inspre perete; un truc simplu prin care puteti crea impresia ca tavanul este mai inalt decat pare. Si bineinteles, culoarea tavanului trebuie sa fie o culoare deschisa, albul fiind cea mai simpla optiune.

Pentru locuintele cu tavan jos, va recomandam sa nu agatati nimic de el, nicio lustra sau candelabru, pentru ca acestea vor spori senzatia neplacuta ca tavanul pare ca se prabuseste in capul dumneavoastra.

Evitati mobilierul inalt. Pastrati comode joase, o masuta de cafea joasa, optati pentru perne de podea in locul unor fotolii inalte.  

Folositi forme lungi, verticale pentru a decora peretii pentru ca astfel tavanul va parea mai inalt. Puteti vopsi in dungi verticale sau daca acestea nu sunt o optiune, puteti incerca cu o colectie de tablouri sau orice asemanator pe care sa le expuneti tot pe verticala. Veti atrage astfel privirile spre tavan, sporind efectul de inaltime. 

Iata inca un truc util: alegeti galeriile pentru perdele si draperii astfel incat sa iasa in evidenta; cele in culori inchise, dramatice te vor face sa privesti in sus pentru a le admira. Tavanul camerei va parea mai inalt decat este in realitate.  

Pentru mai multe sfaturi, citeste si aici.

Daca locuiesti in schimb, intr-o casa cu un tavan inalt, iata cateva sfaturi practice: sfaturi de amenajare pentru case cu tavan inalt

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole