5 utilizari neobisnuite pentru bere

Berea este una din bauturile preferate pentru multi dintre noi. Fie ca o bem cand iesim in oras sau acompaniaza un meci de fotbal, despre bere stim ca a ajuns sa fie considerata un aliment si mai putin o bautura alcoolica. Insa potentialul berii merita explorat mai mult. Iata cateva utilizari neobisnuite pentru bere.

Deschide Galeria

Berea poate fi folosita pentru a marina carnea. Acidul si aroma specifica ofera carnurilor un gust bun. Sfat: atat in cazul berii cat si in cazul altor bauturi alcoolice este bine sa le gatiti inainte. Turnati intr-o tigaie bautura respectiva, condimentati, lasati sa se gateasca putin pentru ca o parte din alcool sa se evapore si apoi puteti turna peste carne.

Melcii sunt printre principalii daunatori din gradina, in special in perioadele ploioase. Cum va ajuta berea? Luati un recipient mai adanc, cum ar fi un borcan si umpleti-l cu bere. Puneti-l in pamant printre locurile in care ati vazut melcii. Ei vor fi atrasi de drojdia fermentata din bere si apoi vor cadea in recipient.

Proprietatile berii pot fi folosite chiar si pentru corpul nostru. Complexul cu vitamine si antioxidanti sunt benefice in special parului. Folositi o lotiune din: un albus, un pahar de bere, si o lingura de ulei de cocos. Amestecati ingredientele pentru a obtine o mixtura cat mai compacta si apoi aplicati pe par, lasati sa actioneze aproximativ 5 minute si apoi clatiti.

Cand gatiti orez, inlocuiti apa cu berea. Alegeti un tip de bere mai slab, fara o aroma prea puternica. Garnitura va avea un gust mai interesant. Si pentru ca cina sa fie completa, puteti folosi o cutie cu bere pentru a gati un pui delicios. Tot ce trebuie sa faceti este sa fixati cutia un interiorul puiului, procedeu asemanator cu cel al puiului pe sticla. 

Sursa foto: instructables.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole