52 mp plini de inspiratie si detalii cu bun-gust

Iti propunem pentru astazi o amenajare de apartament cu doua camere care, desi este destinat inchirierii, iti poate fi o sursa utila de inspiratie pentru propria locuinta.

Deschide Galeria

Suprafata de 52 metri patrati a fost optimizata astfel incat sa asigure confortul oricarui chirias care ar urma sa locuiasca in acest spatiu. Avem astfel, o camera de zi, bucatarie deschisa care comunica direct cu holul, dormitor, baie si spatii de depozitare dispuse in living si dormitor.

Amenajarea este conturata intr-un stil actual, cu texturi de caramida aparenta si nuante discrete de albastru, totul pe o baza neutra asigurata de o combinatie echilibrata intre alb, gri si esente de lemn natur. Mobilarea ofera piesele necesare fiecarei functiuni in parte; astfel, camerele nu contin mobilier in exces si raman aerisite, permitand circulatii fluente.

Daca livingul tau este asemanator cu cel din aceasta amenajare, atunci urmareste dispunerea elementelor in ergonomia incaperii. In capatul livingului, cel dinspre hol, integrarea acelui corp de biblioteca cu multe dulapuri preia o mare parte din zonele de depozitare necesare. Frontul ales este alb pentru a reflecta lumina. De cealalta parte, spatiul din jurul ferestrei ramane aerisit, fiind integrate aici cateva etajere pentru decoratiuni si accesorii. Canapeaua si zona TV sunt asezate la perete pentru a pastra spatiul cat mai liber, iar legatura vizuala intre ele o face covorul. Tot aici a fost amenajat si un mic loc pentru luat masa.

Pentru bucatarie, amenajarea a fost optimizata pentru a asigura spatii de depozitare si suficient loc pe blatul de lucru. Astfel, mobilierul este dispus pe doua laturi, cu toate electrocasnice incorporate, iar corpurile superioare dispuse pana in tavan pentru a avea cat mai mult loc pentru lucrurile specifice unei bucatarii. Ceea ce ne atrage atentia este spatiul din jurul ferestrei, decorat cu un fototapet si evidentiat printr-un iluminat cu banda LED. Un alt detaliu placut este caramida aparenta alba patinata; folosind albul ca baza, bucataria ramane luminoasa si primitoare.

Acelasi tip de placare il vom intalni si in spatiul dormitorului, precum si motivul cromatic al albastrului pe care il regasim sub diferite forme si tonuri in toata amenajarea. Aici, albastrul decoreaza placut un perete-accent. Decorul este simplu, cu mobilier potrivit pentru dimensiunile incaperii. De remarcat si felul cum se face accesul in camera: printr-o usa glisanta.

Tematica albastrului este cel mai bine redata in baie. Panoul decorativ din dreptul cazii, corpul de mobilier de sub lavoar si peretele zugravit cu vopsea potrivita pentru spatiile umede reusesc sa transforme un spatiu banal de baie intr-unul spectaculos. In plus, iluminatul variat asigura o lumina optima intregului spatiu.

Speram sa te inspire si pe tine aceasta amenajare de apartament!

Sursa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole