fbpx

54 de metri patrati scandinavi si moderni intr-un apartament de 3 camere

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Pentru ca tendinta amenajarilor actuale este de a jongla pe cat se poate cu stilurile simpliste si liniare, alegerea inspiratiei scandinave este una dintre optiunile cele mai des intalnite atunci cand vrei sa respecti un pattern clasic si in acelasi timp sa ii adaugi o nota personala.

Deschide Galeria

Aceasta transformare isi propune sa modernizeze si sa ofere un aer proaspat spatiului mic al apartamentului compus din trei camere, pastrand in acelasi timp o linie simpla cu rol de evidentiere a luminozitatii si naturaletii.

Influentele scandinave se armonizeaza cu accentele etnice regasite in structura accesoriilor si a formelor geometrice si acest lucru se face remarcat indeosebi in cazul open space-ului format din bucatarie si living. Texturi precum lemnul si metalul sunt completate de elementele naturale traduse prin plantele de apartament. Mobilierul de bucatarie, in forma de U, este unul minimalist, in culori neutre, compactat astfel incat sa aiba un caracter functional. Zona de pregatire a mesei, alaturi de cea de servire, face trecerea catre zona de relaxare unde accentele scandinave capata o nuanta mai accentuata. 

Picturile abstracte asezate mural, in spatele coltarului, poarta amprenta modernului prin asocierea celor trei culori caracteristice: galben, albastru si gri.

Cele doua mese de cafea pozitionate central au un aspect futurist, design-ul lor abstract atragand inevitabil atentia si oferind senzatia de continuitate, finisajele abstracte regasindu-se si in cazul scaunelor din zona de servire a mesei. Biblioteca pastreaza linia mobilierului bucatariei iar spatiile sale de depozitare sunt in numar mic tocmai pentru a permite ornamentarea peretelui cu un placaj din lemn. Draperiile deschise la culoare, impreuna cu albul folosit in exces si lemnul deschis al parchetului, faciliteaza patrunderea din plin a luminii naturale.

In cazul dormitorului matrimonial, se adauga un plus de eleganta prin introducerea peretilor acoperiti de oglinzi, a corpurilor de iluminat artificial care coboara din tavan care emana lumina calda si a detaliilor textile si coloristice precum satinul, catifeaua si accente de culoare neagra. Mobilierul se compune dintr-un pat dublu central, o masa destinata machiajului si doua noptiere insatrate in perete . Ceea ce face ca aceasta camera sa fie una speciala este amplasarea dressing-ului intr-o maniera suspendata si adugarea luminilor cu rol de separare intre acesta si corpul de depozitat pozitionat sub acesta

Baia respecta tendintele si se organizeaza in mod functional, bazandu-se pe utilitate. Vorbim in acest caz de oglinzi supradimensionate, spatii de depozitare, luminat corect. Finisajele aduc din nou in prim plan lemnul natural dar si patternuri geometrice cu aspect metalic in cazul placilor de faianta. Accesorizarea are in vedere functionalitatea si esteticul deopotriva, putand fi observate alegerea unui ceas de perete si a a plantelor naturale.

Proiect: MkHome via homebook.pl

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...