6 adaposturi mici si fascinante din intreaga lume

Adaposturile sunt acele locuri naturale sau constructii realizate de om, care ne ofera siguranta si protectie fata de conditiile meteorologice nefavorabile care pot reprezinta un pericol sau chiar impotriva animalelor salbatice, acolo unde este cazul.

Deschide Galeria

Cu toate acestea, nu toate adaposturile sunt menite sa ne protejeze si pentru a ne oferi siguranta, unele fiind construite in destinatii exotice sau izolate, scopul lor fiind unul pur turistic.

Aceste 6 adaposturi mici, izolate in destinatii care mai de care mai ciudate din intreaga lume, sunt ca o gura de oxigen pentru aventurieri si pentru cei care pur si simplu vor sa se relaxeze departe de mediul agitat al orasului.

Cabanuta Muir este situata in Muntii Stancosi din California. Aceasta constructie realizata din pietre ofera adapost oricarei persoane pe care a prins-o noaptea pe drum.

Dave Sinagugla a realizat un adapost mic, cochet si rustic, intr-o padure de pini din Hartford, Connecticut.

Dovecote Studio, pe coasta Suffolk, este construit in interiorul unui vechi porumbar victorian si a fost realizat de catre cei de la Haworth Tompkins Studio. In interiorul acestui mic adapost se tin cursurile scolii de muzica Aldeburgh.

Localizat pe micuta insula Hoswick, in nordul Scotiei, aceasta cabanuta din piatra a fost construita numai cu roci gasite in zona si fragmente din barci care au naufragiat

Cand ingheata Lacul Champlain din Quebec, in fiecare an, locuitorii acestor asezari isi imping cabanutele de pescuit pe mijlocul lacului si sunt lasate aici pe durata a 4-5 luni de zile.

Daca iti doresti cu adevarat sa scapi de jungla urbana, urca-te in avion si pleaca in Zanzibar, pe coasta estica a Africii. Vei beneficia de toata relaxarea oferita de un loc izolat, situat in Oceanul Indian.

Sursa Foto: Inhabitat

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole