6 idei pentru o baie mai spatioasa si mai confortabila

Amenajarea pentru o baie mica este o provocare atat pentru designer cat si pentru beneficiar. Solutii exista, indiferent de suprafata pe care o ai la dispozitie. Iata ce variante poti folosi astfel incat baia sa para mai spatioasa si mai confortabila.

Deschide Galeria

Depozitare variata

Pe langa variantele clasice de depozitare sub forma dulapului sau al sertarelor montate sub lavoar, ia in calcul si idei precum cosuri din rachita sau ratan pentru prosoape sau alte produse pe care le folosesti in baie. Dimensiunile pot varia in functie de spatiul din baie.

Nise pentru spatii mici

Apeleaza la solutii creative pentru a spori spatiul disponibil din baie. Pe langa un dulap suspendat se pot crea nise in perete. Ele pot fi realizate deasupra cazii si pot avea exact dimensiunea placilor de faianta care urmeaza a fi montate pe perete. Si deasupra lavoarului se poate realiza o astfel de nisa, care, completata de oglinda, constituie o amenajare deosebit de practica intr-o baie ingusta in care orice tip de mobilier limiteaza optiunile de miscare.

Oglinzi

Pentru spatiile mici si inghesuite, functionalitatea este cuvantul de baza. De aceea, se poate opta pentru un dulap cu oglinzi integrate, un concept 2 in 1 practic si util. De asemenea, o oglinda supradimensionata va lasa impresia ca spatiul pare mai mare decat in realitate.

Foloseste colturile

Colturile camerelor mici se pot dovedi foarte utile. Pentru bai mici si inguste, poti lua in calcul montarea cabinei de dus pe colt, a vasului de toaleta sau macar cateva etajere care vor elimina nevoia unui dulap ce ocupa loc si incarca vizual incaperea.

Inlocuieste lavoarul

Intr-o baie mica, lavoarul ar trebui sa fie ales pe masura spatiului. Trebuie sa luam in calcul si cat de functional este acesta in raport cu nevoile noastre. Opteaza pentru un model mai ofertant, dreptunghiular, pe toata lungimea blatului.

Finisaje deschise la culoare

Pentru un spatiu mic si fara lumina naturala asa cum sunt multe din baile apartamentelor noastre ai nevoie de finisaje in nuante deschise si eventual lucioase. Suprafetele din sticla, oglinzile, luciul faiantei sau al gresiei reflecta lumina si amplifica spatiul.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole