6 idei salvatoare pentru spatiile mici

Decorarea si amenajarea spatiilor mici ne creeaza mereu dileme. Cat si cum sa folosesti ca sa nu incarci spatiul pe care il ai la dispozitie, este una din intrebarile cele mai frecvente. Ne-am gandit sa va oferim 6 sugestii in speranta ca vor mai putea lamuri din problematica decorarii spatiilor mici.

Deschide Galeria

Daca amenajarea cu piesele de baza, cum ar fi o canapea sau un pat in dormitor nu pare neaparat cea mai dificila sarcina, detaliile care personalizeaza spatiul sunt cele care ne dau batai de cap.

Multifunctionalitatea masutei de cafea

Sa incepem cu masuta de cafea. Exista nenumarate modele de astfel de masute care pot fi achizitionate. De la culoare, la model orice varianta veti alege e bine sa tineti cont in primul rand de utilitatea ei. Fiindca vorbim de un spatiu mic, multifunctionalitatea devine o trasatura esentiala. De aceea, alegeti o masuta cu sertare sau cu spatiul liber imediat sub blat pentru a depozita eventuale cutii din ratan care nu numai ca arata bine dar ne si scutesc de crearea altor spatii pentru stocare. Sau o alta varianta este aceea a unei masute de cafea pe care se poate si sta; dubla functie va permite sa o folositi atunci cand aveti musafiri si nevoia de scaune devine stringenta.

Spatiul din jurul televizorului

Fie ca optati pentru un mobilier in care televizorul este integrat sau doar pentru cateva etajere, acest spatiu poate fi pus in valoare. Daca sunteti la capitolul amenajare a unui spatiu nou, puteti opta doar pentru o comoda pe care sa fixati televizorul, restul spatiului fiind decorat cu alte accesorii. De exemplu, rafturi suspendate sau rafturi in forme inedite cum ar fi cea hexagonala. Apoi pe comoda, pot fi adaugate doua lampi pentru simetria aranjamentului.

Plantele

Sunt cele mai simple si mai usor de adaugat in decor, imbogatind vizual camera. Fie optati pentru ghivece mari cu o planta pe masura pentru un colt al camerei, sau pentru jardiniere pe pervazul ferestrei sau in ghivece mici asezate acolo unde simtiti ca nu puteti adauga nimic altceva. Daca va doriti sa salvati spatiu la nivelul podelei, agatati-le.

Tipare curajoase

Pentru a scoate un spatiu din banalitate, un tipar de model indraznet va fi ceea ce aveti nevoie, chiar si pentru spatiile mici. Poate fi un model abstract de tapet/ fototapet sau un covor cu un model geometric in culori saturate sau chiar un model in dungi alb-negru. De exemplu, daca alegeti o canapea albastru-indigo, puteti alege un covoras in dungi sau zigzaguri alb-indigo pentru a crea coerenta la nivelul amenajarii.

Hobby-urile

Daca sunteti pasionat de muzica, sport sau pur si simplu va place sa colectionati diferite obiecte, acestea pot fi o sursa valoroasa si pentru decor. Puteti expune un instrument preferat, o chitara, o vioara sau obiectele colectionate asezate intr-un colaj sau intr-un aranjament care sa le puna in valoare. Puneti imaginatia la treaba si simtiti-va bine creand accesorii care sa va binedispuna si care sa va reprezinte. Si un colaj de fotografii este iarasi o idee foarte buna pentru a decora spatiul de deasupra canapelei sau de pe hol.

Holul

Si pentru ca tot am mentionat holul, indiferent de cat de mica este aceasta zona a casei, ea poate fi organizata cu minim de resurse. Chiar si o etajera suspendata cu manere asezate dedesubt pentru a agata o haina sau o poseta, o mica forma de arta si poate chiar o planta si iata decorul holului. Daca exista deja un dulap pentru depozitare, optati pentru un pantofar pe care sa il puteti folosi pentru a aseza chei si alte obiecte pe care le doriti la vedere astfel incat sa nu uitati de ele. Grafismele sub forma unui tablou sau a unui fototapet reprezinta accente ideale pentru decorul unui hol. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole