6 optiuni pentru a decora spatiul dintre dulapurile din bucatarie

Daca esti in cautarea unor variante moderne de reamenajare a bucatariei, in special a zonei dintre dulapurile superioare si cele inferioare, am selectat pentru tine cateva idei de explorat. Iata pentru ce solutii poti opta in locul clasicelor placi de faianta.

Deschide Galeria

Vopsea

Braul dintre corpuri si nu numai poate fi vopsit cu vopsea de tabla scolara pe care poti scrie mesaje, retete sau desena orice cu tematica specifica bucatariei. Daca iti surade aceasta idee dar nu pentru acest spatiu din bucatarie, il poti reloca intr-o zona mai convenabila, cu mai putina activitate. Exista si vopsea speciala care se poate aplica direct pe placile de faianta – varianta optima pentru o renovare rapida si cu un buget redus.

Caramida

In ultimii ani, am remarcat ca finisajele cu caramida sunt din ce in ce mai folosite de designerii de interior, fie in bucatarie, living, hol sau orice alt spatiu pentru care se doreste un plus de textura. Folosita in bucatarie, caramida ne aminteste de stilul industrial, de amenajarile tip loft sau chiar rustic. In culoarea naturala sau vopsita cu alb, acest finisaj iti va transforma bucataria intr-una actuala, moderna.

Tapet

Ai putea fi reticent la o astfel de propunere pentru braul din bucatarie. Insa amenajarile in care s-a utilizat tapet ne demonstreaza cat de ingenioasa poate fi o astfel de abordare. Noile modele de tapet se pot folosi cu incredere si in zona bucatariei, iar imprimeurile sunt nenumarate. Trebuie doar sa-l alegi pe cel potrivit stilului si tematicii amenajarii. Ca sa fii mai sigur, poti acoperi tapetul cu sticla transparenta si astfel ii asiguri un plus de protectie fata de pete, caldura si umiditate.

Microciment

Microcimentul este un material versatil, compus din diverse pulberi, rasini si coloranti care poate fi aplicat intr-un strat subtire pe o varietate mare de suprafete, de la plastic, ceramica, sticla, pal, gips-carton. In bucatarie, il poti aplica peste un blat vechi, pe faianta veche (in acest caz, e necesara o umplere a rosturilor dintre placi pentru a obtine o suprafata uniforma). Se intretine usor si reprezinta o solutie eficienta si de lunga durata.

Panou decorativ din sticla

Este un finisaj impecabil, specific unei bucatarii contemporane, cu suprafete netede, lucioase si linii perfecte. O recomandam ca o solutie excelenta pentru bucatariile mici ca o alternativa la faianta clasica. Se intretine usor, iar multitudinea de modele, culori si imprimeuri iti ofera posibilitatea sa alegi pe cea potrivita amenajarii gandita de tine pentru bucatarie. Se poate opta pentru sticla normala, transparenta, sablata sau mata, colorata intr-o varianta foarte mare de nuante sau imprimata digital cu o imagine tematica. Citeste mai mult despre acest subiect aici.

Placi patchwork sau mozaic

Daca niciuna din variantele de mai sus nu ti se par potrivite bucatariei tale, ia in calcul placile decorative de inspiratie marocana, pe cele tip patchwork sau un mozaic cu care sa animi atmosfera incaperii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole